250 kadına aylık 50 Bin Lira Gelirle İş

250 kadına aylık 50 Bin Lira Gelirle İş

Dünyada 200 binden fazla kişiye gayrimenkul danışmanlık hizmeti veren, yarattığı 540 milyon Euro’luk işlem hacmiyle dünya gayrimenkul piyasasına hükmeden Realty TR Dünya Başkanı Fatih Elibol, Türkiye’de vereceği 250 franchise ofisi için hedef kitlesinin k

A+A-

TÜİK verilerine göre, toplumun yüzde 12’sinin işsiz olduğunu, üniversite mezunu kadınlarda ise bu oranın yüzde 15’lere çıktığının altını çizen Elibol, “kadınların, iş hayatında daha disiplinli ve özenli olduğunu düşünüyorum. Patron olma fırsatı verdiğimiz kadınların Türkiye’nin ekonomisine ve sosyal hayatına da büyük katkı sağlayacağını biliyorum” dedi. 

Harvard Üniversitesi İşletme Bölümü’nde öğrenim görürken bir dünya markası haline getirdiği Realty TR markasının temellerini atan Fatih Elibol, o dönem Trump Organizasyon’un kurucusu, şimdiki Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’un şirketinde pazarlama müdürü ve proje yöneticisi olarak çalıştı. 2013 yılında dünyanın pek çok ülkesinde verdiği gayrimenkul danışmanlık hizmetiyle adını duyuran Elibol, 2010 yılından bugüne 5 kıta ve 50’den fazla ülkede gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen 200 binin üzerinde özel ve tüzel kişiye danışmanlık hizmeti verdi ve 2014 yılından itibaren Türkiye’de işletme sistemi franchise vermek için kolları sıvadı. 

KADINLAR ÖNCELİĞİMİZ 

Türkiye’de verecekleri 250 franchise ofisi için kadınlara öncelik verdiklerini, bir anlamda pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Fatih Elibol, TÜİK verilerine göre Türkiye’de 3 milyon 715 bin işsiz olduğunu, üniversite mezunu kadınların ise yüzde 15’inin iş bulamadığını vurgulayarak, “Genç kadın işsizlerde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28’lik bir artış var. İşsizliğin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde, Türkiye’nin ekonomisini güçlendirmenin en önemli yollarından birinin gayrimenkul sektörü olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, çok karlı olan bu sistemin içine kadınları dahil etmek istiyoruz. Kadınlar çalışma hayatında daha tutkulu ve disiplinlidir. Girişimci kadınların iş hayatında daha aktif rol alması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü tıpkı sloganımızda olduğu gibi bir kadın girişirse, Türkiye’nin gelişeceğini biliyorum. Kadınlar başarılı olacaklarına inanırlar. Risk almaktan korkmazlar ancak pervasızca da karar vermezler. Riski nasıl almaları gerektiğini hesaplarlar. Bu tam da istediğimiz özellikler” diye konuştu. 

AYLIK 50 BİN LİRA KAZANÇ AMA NASIL?

Realty TR Dünya Başkanı Fatih Elibol, franchise ofisi açan bir kadının aylık minimum 50 bin lira kazancının olacağını, bu kazanca ise nasıl ulaşılacağını açıklayarak, “Kadınlarımız, Realty TR genel merkezinde alacakları ücretsiz eğitimin ardından, saha eğitim ve satış danışmanlarıyla bölgelerinde nasıl başarılı olacaklarını birebir öğrenecek. Franchise ofislerimiz yurt içinde bulunduğu bölgede tektir. Sadece yurtiçi değil yurtdışında gayrimenkul satan profesyonel uluslararası gayrimenkul danışmanı olarak da tektir. Yapmaları gereken ofislerini ve telefonlarını açık tutmak” dedi. Girişimcilerin bildiği her lisanın o kişiye ek gelir olarak geri döneceğini belirten Elibol, “girişimcimiz böylelikle yabancı yatırımcılara da gayrimenkul danışmanlığı yapma fırsatı elde eder. Her lisan, 50 bin liralık aylık gelire artı 20 bin lira olarak geri dönecektir. Bölgesine göre 4 ila 10 bin lira arasında değişen giriş bedelleriyle girişimci kadınlar bu sisteme dahil olabilecek. Kazanmaya başlayana kadar yaptığı tüm masraflarını, 45 gün gibi kısa bir sürede çıkararak kar elde etmeye başlayacaktır” diye konuştu. 

ONLAR KAZANDI 

2016 yılında Bursa’da franchise ofisi açan girişimci kadınlardan Seda Öztürk, “sisteme dahil olmak konusunda hiç tereddüt yaşamadım. Yaptığım araştırmalarda Realty TR kadar destek olan hiç bir marka ile tanışmadım. Aldığımız eğitimlerden sonra çalışmalara başladık. Şu an kendimize koyduğumuz kotanın iki katıyla hizmet veriyoruz” dedi. 2014 yılında Dalaman’da franchise ofisini açan Jale Asghar ise, bölgenin en güçlü gayrimenkul danışmanlık markası haline geldiğini, kadınlar için en gereken şeyin cesaret ve girişimcilik ruhu olduğunu söyledi 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.