3. Köprü-3. Havalimanı-Halkalı Hızlı Tren Hattı İçin Düğmeye Basıldı!

3. Köprü-3. Havalimanı-Halkalı Hızlı Tren Hattı İçin Düğmeye Basıldı!

3. Boğaz Köprüsü – 3. Havaalanı – Halkalı Demiryolu projesi toplam 63.280,49 kilometre uzunluğunda olacak. İşte yeni tren yolu projesinden detaylar...

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 3. Boğaz Köprüsü – 3. Havaalanı – Halkalı Demiryolu projesi, 4.4 milyar TL'ye mal olacak.

63.280,49 kilometre uzunluğundaki 3.Köprü- 3.Havalimanı-Halkalı Demiryolu projesi, İstanbul Sarıyer, Eyüp, Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerinden geçiyor.

18 ayda tamamlanması planlanan 3.Köprü- 3.Havalimanı-Halkalı Demiryolu Hattı projesinde toplam uzunluğu 33.716 metre olan 20 adet tünel ve toplam 4.950 metre uzunluğunda 15 adet viyadük planlandı.

Ayrıca demiryolu hattının karayolu ile kesişen kısımlarında yaya geçişini sağlamak adına alt ve üst geçitler inşa edilecek. 3. Havaalanı projesi kapsamında yeri ve konumu belirlenen, 2 adet metro istasyonu ile yan yana yerleştirilmiş 3. Havaalanı İstasyonu yer alıyor.

3. Boğaz Köprüsü – 3. Havaalanı – Halkalı Demiryolu Projesinin inşaatı çalışmalarında, planlanan güzergah boyunca yarma ve dolgu işlemleri yapılacak.

3. Köprü -3. Havaalanını - Halkalı Hızlı Demiryolu güzergahı, İstanbul Yeni Havalimanı (3. Havaalanı) kapsamında tasarlanan istasyona uğradıktan sonra, güneye yönelmekte ve Karayolları yol ağında yer alan 020-06 Kontrol Kesim No’suna sahip karayolu ile Kuzey Marmara Otoyolu’nun altından tünel ile geçerek; Fatih-Çilingir-Hacımaşlı-Şamlar yerleşim yerlerinin batısından, Sazlıdere baraj Gölü ile Küçük Çekmeçe Gölünün doğusundan ilerleyerek halen işletime açık olan “Halkalı Demiryolu İstasyonu” girişinde son bulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.