Alaçatı'da 44 Dönüm Zeytinlik İmara Açılıyor

Alaçatı'da 44 Dönüm Zeytinlik İmara Açılıyor

İzmir Defterdarlığı, Çeşme Milli Emlak Müdürlüğü Alaçatı’daki zeytinlikleri imara açıyor.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çeşme’de revize ettiği imar planları öncesi Alaçatı’da toplam 44 bin metrekarelik zeytinlik ihaleyle kiraya verilecek.

A+A-

Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı tarafından 2019’da bitirilmesi planlanan İzmir- İstanbul Otoyolu ile nüfusunun ciddi oranda artması beklenen Çeşme’de yeni yapılaşmalar için kollar sıvandı.

Çeşme’nin nüfus artışına yetecek kadar imar alanının olmaması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın revize ettiği 1/100.000’lik planın çalışmaları sürdürülüyor. İmar planlarının onaylanmamasından önce İzmir Defterdarlığı Hazine’ye ait arazilerin kullanımı için çalışmalara başladı.

Çeşme-İzmir Otoyolu kenarında Osmanağa Çeşmesi mevkiindeki, toplamda 44 bin 407 metrekarelik zeytinliğin 30 yıllık kullanım hakkı için defterdarlık ihaleye çıkıyor. 

Toplamda 3 kalemde gerçekleşecek ihaleler için ilk yıllık tahmini irtifak hakkı olarak toplamda 88 bin 816 TL istendi.

YAPILAŞMAYA AÇILACAK
Kiralamanın ardından üzerinde zeytin ağaçlarının yer aldığı dev alan çıkacak imar planlarını referans gösterilerek yapılaşmaya açılacak. 28 Aralık’ta Çeşme Milli Emlak Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek ihale için yapılan açıklamada “imar planı ile getirilecek kullanım kararlarına uygun olarak konut hariç olmak üzere turizm, eğitim, sağlık, sanayi, sosyal ve kültürel tesislerin yapılması amacıyla kiralanması” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.