Aliağa ve Seferihisar'da Konut Fiyat Artışı İzmir Ortalamasının 2 Katı

Aliağa ve Seferihisar'da Konut Fiyat Artışı İzmir Ortalamasının 2 Katı

İzmir'de konut fiyatları en çok sanayileşmenin yoğun olduğu Aliağa ile kentin yoğunluğundan kaçanların buluştuğu Seferihisar'da arttı. Artış yüzde 33 ile İzmir ortalamasını ikiye katladı. Ülke genelinde gayrimenkul firmaları ve internet sitelerinin yaptığ

A+A-

Kent genelinde ise Aralık 2015-Aralık 2016 arasında konut fiyatları ortalama yüzde 14 yükseldi. İzmir'de ortalama metrekare fiyatı 2 bin 419 lira oldu.

Son yıllarda Aliağa'da sanayileşme sonucu artan nüfus, emlak fiyatlarının artmasına neden oldu. Özellikle Petkim, Nemrut liman inşaatları ile Menemen Serbest Bölgesi'ndeki yatırımlar Aliağa'ya olan ilgiyi artırdı. Bölgede ortaya çıkan konut açığı da fiyatların yükselmesinden en önemli etken oldu.

Dev yatırımlarla birlikte göç alan Aliağa'da nüfusun hızla yoğunlaştığını kaydeden Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, "Nüfusumuz 90 bini geçti. Bu da konut ihtiyacını maksimuma çıkardı. Artacak işçi yoğunluğundan olumsuz etkilenmemek için ilçe merkezi dışında yeni yerleşim yerlerine ihtiyaç var" dedi.

Şehirden kaçanların adresi

Seferihisar ise tam tersi bir durumla karşı karşıya. Özellikle "yavaş şehir" sloganıyla yola çıkan Seferihisar, kentin yoğunluğundan kaçmak isteyenlerin uğrak yeri oldu.

Seferihisar'da da konut fiyatları metrekare bazında yüzde 33 arttı. Öte yandan metrekare fiyatının en fazla olduğu ilçe ise yine Çeşme oldu. Çeşme'de geçtiğimiz yıl metrekare fiyatları 6 bin lirayı geçti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.