Ankara İncek'te Yapılan İmar Değişikliği TBMM'de!

Ankara İncek'te Yapılan İmar Değişikliği TBMM'de!

Ankara İncek'te kentsel dönüşüm alanında yapılan imar değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

A+A-

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Ankara İncek Mahallesi'ndeki bir imar planı değişikliğine ve rant iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yılmaz sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

CHP'li Yılmaz önergesinde "Ankara Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde Gölbaşı İncek Mahallesi’nde toplam 23 bin 729 metrekarelik 2 yapı adasında 2009 yılında “kentsel dönüşüm ve gelişim proje” alanı olarak planı yapılan bölgenin imar planlarını değiştirdiği iddiası basında yer almıştır. Bu iddialara göre, önceki plana göre 0.33 emsal ile 25 konut yapılabilecek alan, 14 Şubat 2017’de yapılan değişiklikle emsal 2’ye çıkartılmış ve burada yapılacak bina yükseklikleri serbest bırakıldığı ve iki yapı adasının birleştirildiği arazinin sahibinin S.S. İncek Dam Konut Yapı Kooperatifi olduğu belirtilmiştir. Kooperatif Başkam olan Özcan Turan ve Yardımcısı Hamdullah Paksoy’un 25 Temmuz 2016 tarihinde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun 417 sayılı kararı ile Yargıtay üyeliğine seçilen hakimlerden olduğu anlaşılmıştır." dedi.

" Daha önce aralarında Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM, HSYK, AYM, Danıştay ve Yargıtay’da görevli üst düzey bürokratların üye olarak bulunduğu Prestij Evleri Bürokratları Konut Yapı Kooperatifi’ne imar planlarında değişiklik yapılarak Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından imar rantı sağlandığı iddiası basında yer almıştır. Basında yer alan iddialara göre, 14 Şubat’ta yapılan söz konusu değişiklikle, bu kez yine imar planlan değiştirilmiş, böylelikle bölgedeki başta villa tarzı az katlı bahçeli yapılaşmanın yerini konutlarla birlikte büro, ofis, lokanta, kafe, banka, çarşı, market gibi ticari alanların da alacağı ifade edilmiştir." şeklinde açıklamalarda da bulunan Yılmaz  "Bunun dışında kat sınırı verilmeyen bina bloklarının merpen, hol, asansör boşluğu, kapalı-açık yüzme havuzu, spor salonları gibi alanların ise emsale dâhil edilmeyeceği de plana dahil edilmediği de iddialar arasında yer almıştır. Böylelikle 2009 yılındaki plana göre 85 olan nüfus oranı 1330 kişiye çıkarılmıştır. İki yapı adasının birleştirilmesi ile de arazinin İncek Bulvarı’ndan cephesinin olması sağlanmıştır. " diyerek bu çerçevede 3 soru sordu.

Yılmaz'ın soruları

1. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin İncek Mahallesi’ndeki arazide yaptığı imar plam değişikliğinin Mekânsal Planlar Yönetmeliği’ne uygun olmadığı iddiaları doğru mudur? Uygun değilse arazi parseli özel yapılan bu imar değişikliğinin amacı nedir? Bu imar planı değişikliği yapılırken, Ankara 1/25.000 Nazım İmar Planı dikkate alınmış mıdır?

2. S.S. İncek Dam Konut Yapı Kooperatifi’nin imar planı değişikliği ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden bir talebi olmuş mudur? Arazi sahibinin böyle bir talebi olmamışsa böyle bir karar alınarak bölgede imar rantı mı yaratılmak istenmektedir? Bu imar değişikliği ile haksız kazanç oluşmakta mıdır? Bina yüksekliklerinin serbest bırakılmasının bu bölgedeki dike^ mimari yapılarının artmasına sebebiyet vereceği düşünülmüş müdür? 

3. İncek’te söz konusu arazide yapılan imar değişikliğine benzer başka emsal artışları da yapılmış mıdır? Yapıldıysa bunlar hangi tarihlerde ve hani parseller özelinde?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.