Ankara'da Bazı Arazilerin TOKİ'ye Verileceği İddiaları Mecliste!

Ankara'da Bazı Arazilerin TOKİ'ye Verileceği İddiaları Mecliste!

Ankara Yenimahalle'de bulunan bazı kamu arazilerinin konut ve iş merkezi inşası için TOKİ'ye verileceği yönündeki iddialar, meclis gündemine taşındı. CHP'li Murat Emir konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

A+A-

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara Yenimahalle'de bulunan bazı kamu arazilerinin konut ve iş merkezi inşası için TOKİ'ye verileceği yönündeki iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.

Emir önergesinde "Ankara'nın Yenimahalle İlçesi'nde Karayolları Genel Müdürlüğü ve Maliye Hazinesi mülkiyetinde; Akköprü Mahallesi 5050 ada 4, 1768 ada 82, 83, 84, 85, 86 ve 6243 ada 2 ile Varlık Mahallesi 6250 ada 1 ve 2 nolu parsellerde toplam 135.126,44 metrekarelik arsa ve taşınmazların yer aldığı arazi; Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleşme kapsamına alınmıştır." dedi. 

"Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (İstanbul yolu) ve Eşref Bitlis Caddesi kesişimindeki bu gayrimenkuller, İvedik ve Akköprü metro istasyonlarına 650 metre istasyonlarına 650 metre mesafede olmaları nedeniyle erişilebilirliği oldukça yüksek olan bir konumdadır. Taşınmazlar aynı zamanda Yenimahalle Belediye Başkanlığı'na 1,5 kilometre, Ankamall Alışveriş Merkezi'ne de 750 metre mesafededir." şeklinde açıklamalarda da bulunan Emir, gayrimenkullerin akıbeti hakkında 3 soru sordu.

Emir'in soruları

1- İlgili taşınmazlar özelleştirme kapsamında satılmış mıdır? Satıldıysa ihalesi ne yolla yapılmıştır? Hangi firma veya kurum tarafından satın alınmıştır? Özelleştirme bedeli ne kadar olmuştur?

2- Konu edilen gayrimenkuller için, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından imar planı yapılmış mıdır? Yapıldıysa ilgili imar planı ne aşamadadır? Ticaret alanı, park alanı ve yol olarak kaç metrekare alan ayrılmıştır? Ticaret merkezi için ne kadar emsal verilmesi uygun bulunmuştur? Hemen karşısında bulunan Ankamall Alışveriş Merkezi'nin emsali kaçtır?

3- İlgili taşınmazların TOKİ'ye verileceği dile getirilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? TOKİ'nin buraya yapacağı iddia edilen konut ve iş merkezi projesi, kentleşme ve kamu yararına kullanım açısından uygun mudur? Bunun fizibilitesi gerekli kurumlar tarafından yapılmış mıdır?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.