Ankara'da Son Dönemde Yarım Milyar Liralık 8 AVM Kapandı

Ankara'da Son Dönemde Yarım Milyar Liralık 8 AVM Kapandı

Sadece Ankara'da son dönemlerde 8 AVM'nin kapandığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken kapanan AVM'lerle birlikte büyük bir servetin de heba olduğunu dile getirdi.

A+A-

Sadece Ankara’da kapanan AVM’lerin yatırım değerinin yarım milyar lirayı geçtiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Şu ana kadar sadece Ankara’da 8 AVM kapandı. Bu kapanan AVM’leri yatırım değeri yarım milyar liradan fazla. Bunu ülke genelinde düşünürsek milyarları aşan milli servet heba oluyor” dedi.

-“PLANSIZ YAPILAŞMA MİLLİ SERVETİN HEBA OLMASINA NEDEN OLUYOR”

Plansız ve kontrolsüz açılan AVM’lerin milli servetin heba olmasına neden olduğunu belirten Palandöken, “Kapanan 8 AVM’ye yarım milyar liradan fazla yatırım yapıldı. Plansız ve kontrolsüz açılan AVM’ler sadece çevredeki esnafın kapanmasına değil, aynı zamanda milli servetin heba olmasına da neden oluyor. Ankara’daki bu durum diğer şehirler için örnek olsun ki Türkiye, ABD gibi AVM çöplüğüne dönmesin” şeklinde konuştu.

-“HİÇ AÇILMADAN KAPANAN AVM’LER VAR”

Bir AVM’nin sonradan hastaneye dönüştüğünü söyleyen Bendevi Palandöken, “Dükkânlara yeterince talep olmadığı için neredeyse hiç açılmadan kapanan AVM var. Yeni yapılan AVM’ler nedeniyle rağbet görmediği için yıkılan iki AVM’nin yerine yine AVM yapılıyor. Bir AVM, sonradan hastaneye çevrildi. Bir başkası metruk bir bina olarak duruyor. Bütün bunlar göz önündeyken yeni AVM inşaatları da hızla devam ediyor. Herkes Ankara’nın kapasitesinin üzerinde AVM yapıldığını söylerken yeni yapılan AVM inşaatları ise Ankara’nın ileride tam bir AVM çöplüğüne döneceğine işaret ediyor. Bu yatırımlar milli servettir. Esnafa da vatandaşa da yazık oluyor” sözlerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.