Antalya Rixos The Land of Legends 2019'da Tamamlanacak!

Antalya Rixos The Land of Legends 2019'da Tamamlanacak!

Accor Hotels Group, Rixos'a ortak oluyor. Accor Group'un Rixos Hotels Grubu'na ortak olması için iki grup arasında görüşmeler sürüyor.

A+A-

Bünyesinde Swissotel, Raffles, tbis ve Novotel gibi markalar bulunan ve bugün 4 bin 100 otele sahip olan Accor Hotels Group, Rixos ile anlaşmaya çalışıyor. Accor Group'un Rixos Hotels Grubu'na ortak olması için iki grup arasında görüşmeler yürütülüyor. Aldığımız bilgiye göre görüşmeler yakın zamanda tamamlanacak ve turizm sezonu açılmadan da hisse devri yapılacak. 

İlk otelini Rixos adıyla 2000 yılında Antalya'da açarak konaklama sektörüne adım adan Fettah Tamince, kısa sürede Rixos Hotels Grubu'nu Türkiye'nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinde de otelleri olan bir turizm şirketine dönüştürdü. Bugün 10'u Türkiye'de olmak üzere 25 oteli bulunan gruba dünyanın önde gelen oteller zinciri AccorHotels Group'un talip olduğu tüm sektörde konuşuluyor. Dünyanın 100'e yakın ülkesinde faaliyet gösteren ve Raflles, Fairmont, Swissotel, Puliman, İbiş ve Novotel gibi markaları bünyesinde bulunduran şirket, Rixos Hotels Grubu'na ortak olmak için görüşmelere başladı. Yakın zamanda sonuçlanması planlanan bu anlaşmayla Accor, 4 bin 100 otelden oluşan portföyüne Rixos'u da katacak. 

4 MİLYAR TL'LİK PROJE 

Fettah Tamince'yi ve yarattığı Rixos markasını ilk olarak 2000 yılında Antalya Belek'te açılan oteliyle tanıdık. Grubun adı, MÖ 1000 yılında Perge şehrinin yedi kahraman kurucusundan biri olan Rixos'tan geliyor. Grup önce Antalya'da sonra da Türkiye'nin başka yerlerinde oteller açarak hızla büyüdü. Bir yandan Türkiye'de büyürken bir yandan da başka ülkelerde oteller açtı. Kazakistan'da dört, Mısır'da üç, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde ikişer, Gürcistan, Hırvatistan, İsviçre ve Azerbaycan'da ise birer otel açıldı. 

Yaptığı söyleşilerde grubun büyümesinin dinamik, esnek ve proaktif stratejilere dayanan yönetim modelinin sonucu olduğunu söyleyen Rixos Hotels Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, son olarak geçen yıl bir kısmının açılışını yaptığı 4 milyar TL'ye mal olacak Rixos The Land of Legends ile dikkati çekti. İçinde otel ve temalı park bulunan bu projenin tüm etaplarının 2019'da tamamlanması planlanıyor.

BÜYÜME SÜRECEK 

Büyüme hedefinin yüzde 70'i resort otelcilikte ve yüzde 30'u şehir otelciliğinde olmak kavdıvla yeni alanlara doğru açılmaya devam eden Rixos Hotels Grubu, Türkiye'de termal turizme yönelik tesis açmak üzere Marmara Bölgesinde görüşmeler yürütüyor. 

Piyasada son dönemde Fettah Tamince'nin otellerini elden çıkaracağı söylentileri yayılmaya başlamıştı. Son gelen haber bu söylentilerde doğruluk payı olduğunu gösterdi. AJdığımız bilgiye göre, Tamince, AccorHotels Group ile görüşmelere başlamış durumda Şirketin yansını AccorHotels Group'a satma yönündeki görüşmelerin yakın zamanda sonuçlanması bekleniyor. Bu ortaklık karşılığında Tamince'nin ne kadar istediği ise şimdilik bilinmiyor. 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.