Ataköy Mega Yat Limanı Projesinin Ruhsatı İptal Oldu

Ataköy Mega Yat Limanı Projesinin Ruhsatı İptal Oldu

Eğlence merkezlerinden kongre merkezine kadar birçok sosyal olanağı içerisinde bulunduran Ataköy Mega yat limanı projesinin ruhsatı yetkisiz verildiği gerekçesiyle mahkeme tarafından iptal edildi.

A+A-

Ataköy’de deniz doldurularak üzerine yapılacak olan Mega Yat Limanı projesinin ruhsatı ilgili mahkemece iptal edildi. Dati Holding tarafından hayata geçirilmesi planlanan proje Bakırköy Belediyesi onaylı bir vaziyet planı olmadığı gerekçesiyle ruhsat vermemiş bunun üzerine şirket ruhsatı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan almıştı. Fakat Bakırköy Belediyesi ise işin peşini bırakmadı. bu duruma tepki olarak 6 Kasım 2016 pazar günü belediyenin bahçesinde referandum yaptı. ‘’Ataköy Yat Limanı ve Ek Projelerini Kamuoyuna soruyoruz’’ pankartı asılarak halkın sandığa gitmesi istendi. Sayım sonucunda, oy kullanan 3 bin 458 kişiden bin 988’inin “evet”, bin 451’inin “hayır” yönünde tercihte bulunduğu belirlendi. Ancak buna rağmen Bakırköy Belediyesi ruhsat konusunda direneceğini açıkladı.

Bakırköy Çevre Dostları Derneği İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca verilen ruhsatların yetkisiz şekilde verildiğini ileri sürerek dava açtı. Mahkemeden 18 Temmuz 2017’de ruhsatın iptali yönünde karar çıktı. 

Mahkeme bilirkişi raporunu da dikkate alarak 18.07.2017 günü şu kararı verdi; ‘‘Bakırköy Belediyesi’ne müracaat edildiği tarihte, henüz geçerli bir vaziyet planı bulunmadığı, nitekim söz konusu şirketlerin bu durumu bildiği için öncesinde yeni vaziyet planı yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, bakanlığın yetkinin Bakırköy Belediyesinde olduğunu belirtmesi üzerine belediyeye başvuru yaptığı, dolayısıyla yapıya ait mimari projenin bakanlıkça ruhsat verildiği tarihteki vaziyet planına uygun olmadığı, dolayısıyla Bakırköy Belediyesince anılan şirketlerin ruhsat başvurularının sürüncemede bırakıldığından söz etme olanağı bulunmadığı, davalı idarece belediyece düzenlenecek yeni vaziyet planı yürürlüğe girmesinin akabinde inşaatı yürüten şirketlerin Belediyeye anılan vaziyet planı dikkate alınarak ruhsat başvurusu yapması beklenmeden düzenlendiği dava konusu inşaat ruhsatlarında yetki yönünden hukuka uyarlılık bulunmamaktadır. Açıklanan nedenlerle dav a konusu ruhsatların iptaline karar verildi.’’

10 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE 

Ataköy Mega Yat Limanı projesi kapsamında deniz 10 futbol sahası büyüklüğünde bir alan takabül eden 140 dönüm alan dolduruldu. Deniz üzerindeki 140 dönümlük dolgu alan üzerinde yat limanının yanı sıra 2 katlı kongre merkezi, 3 katlı ticaret ve eğlence merkezi, 2 katlı lokanta ve gazino, 5 katlı tekne satış ofisi, 724 ve 320 araçlık açık otopark ve ayrıca 5 ayrı yerde 32 araçlık açık otopark, yüzme havuzu, 5 katlı yönetim ofisi yer alacaktı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.