Bakyapı Group'tan Bursa'ya 2 Bin 600 Dairelik Proje!

Bakyapı Group'tan Bursa'ya 2 Bin 600 Dairelik Proje!

Yılda ortalama bin konutun anahtar teslimini yapan Bakyapı Group, Bursa dışında İstanbul, Çanakkale, Adapazarı, Konya'da da projeler üretiyor.

A+A-

Yılda ortalama bin konutun anahtar teslimini yapan Bakyapı Group, Bursa dışında İstanbul, Çanakkale, Adapazarı, Konya'da da projeler üretiyor. Bursa'da büyüme kararı alan grup, son olarak yeni projeleri Prestij Optimum'un inşasına Demirtaş semtinde 42 dönüm alan üzerinde devam ediyor. Projenin, 990 adet konut ile ortalama 85 adet orta ölçekli işletmenin bulunacağı mini çarşıdan oluştuğu bilgisini veren Bakyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, "İmalat hızla devam ediyor. Bu projeye odaklanmamızın başlıca sebebi 200 bin TL bandının altında markalı konut projelerine yönelik talebi test etmek istememizdi. Yine aynı bölgede bu projenin devamı olan bir diğer proje için hazırlıklar yürütüyoruz. 62 dönüm üzerinde bin 600 adet daha konut üreteceğiz. Böylece bu bölgede toplamda 2 bin 600 konuta ulaşacağız" dedi. 

İstanbul'daki konut projesinin kendileri için ayrı bir önem taşıdığını fakat büyümeye Bursa'da devam edeceklerini kaydeden Veysel Bakgör, "İstanbul'da marka değeri oluşmuş, sermaye yapısı güçlü, büyük operasyonlara gücü yeten ve ekipleri olan firmalar zaten var. Bu doğrultuda 'Bursa olarak biz de varız' dedik. 2 bin 400 konut bitirdik. Projemiz yüzde 100'ün üzerinde prim yaptı. Bu tecrübemizle sonrasında Konya'da yaptığımız 650 konutluk projemizde hiç zorlanmadık. Yine Bursa'da Büyükşehir Belediyesi ile hasılat paylaşımına yönelik ilk projeyi hayata geçirdik" ifadesini kullandı. 

Yılda ortalamabin konutun anahtar teslimini yaptıklarını ve 2013 yılının başından bu yana yaklaşık 5 bin konut ürettiklerini anlatan Veysel Bakgör, Bursa'daki yeni projeleri Prestij Optimum'un inşasının Demirtaş semtinde 42 dönüm alan üzerinde devam ettiğini bildirdi. Projenin 990 adet konut ile ortalama 85 adet orta ölçekli işletmenin bulunacağı mini çarşıdan oluştuğu bilgisini veren Bakgör, "Bu projede 17 metre derinliği olan fore kazıklardan bin 800 adet çaktık. Şu an konutlarda beşinci katlara kadar geldik. İmalat hızla devam ediyor. Bu projeye odaklanmamızın başlıca sebebi 200 bin TL bandının altında markalı konut proj elerine yönelik talebi test etmek istememizdi. Projeyi doğru okuyunca, niyet de samimi olunca, umduğumuzun üzerinde taleple karşılaştık" diye konuştu. Yine aynı bölgede Prestij Optimum'un devamı olan bir diğer proje için hazırlandıklarını vurgulayan Bakgör, 62 dönüm üzerinde bin 600 adet daha konut üreteceğiz. Böylece bu bölgede toplamda 2 bin 600 konuta ulaşacağız" dedi. Projenin devamının gelebileceğine değinen Bakgör, birinci bölümde proje hasılatının 250 milyon TL'yi bulacağını belirterek, ikinci etapta da bu rakamın 350 milyon liraya ulaşacağı öngörüsünde bulundu. Bakgör, bu projelerle aynı zamanda kentsel dönüşüm sürecindeki rezerv konut ihtiyacına katkı sağladıklarını söyledi. 

"Her konutta iki kapalı otopark bulunuyor" 

Bursa'da devam eden diğer projelerinin Akpınar bölgesinin Hamitler ile kesiştiği noktada, 60 dönümlük alanda projelendirilen Prestij Elit olduğunu ifade eden Veysel Bakgör, "Üst gelir grubuna hitap eden 552 konutluk projenin dikkat çekici özelliklerinden biri de her bir konut için iki adet kapalı otopark bulunması oldu. Diğer projemiz Prestij Royal'in ise daha niş bir uygulama. 2+1 konseptindeki dairelerin büyük çoğunluğu satıldı. Ticari alanların da bittikten sorna satışa sunulacak" açıklamasını yaptı. 

Bazı malzemeleri kendi bünyesinde üretiyor 

Bakyapı'nın projelerinde kullandığı bazı malzemeleri kendisinin ürettiğine dikkat çeken Veysel Bakgör, şöyle devam etti: "Herşeyin tedarik edilmesi maliyetleri artırıyordu. Bunun yerine projelerimizde kullandığımız bazı ürünleri bünyemizde üretiyoruz. Bu tüketiciye olumlu yansıdığı gibi bize rekabet avantajı sağlıyor. Bu işin Ar-Ge'sini de yapıyoruz." Bakgör, bünyesindeki firmalardan ikisinin ciro ve vergi bazında Bursa'nın ilk 100 firması arasında yer aldığını ifade ederek, "Toplam 600 kişi istihdam ediyoruz. Bu rakam tedarikçilerle binin üzerine çıkıyor. Öte yandan devletin kredi oranları ve vadeleriyle ilgili desteğini olumlu buluyoruz. Tüm sektörler bu durumdan pozitif etkileniyor. Kentsel dönüşüm kavramına dayalı olarak yeni cazibe merkezleri ya da gerçekten iyi noktaların olduğu yerlerde dönüşüm süreci de başladı. Bursa şartlarında bakıldığında yenilenmesi gereken birçok yer var. Sermaye yapısı güçlü ve marka değeri olan firmalar, bu işlere rahatlıkla imza atabilecek yetenekte" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.