Balıkesir Marangozlar Sitesi İnşaatı Başlıyor

Balıkesir Marangozlar Sitesi İnşaatı Başlıyor

S.S. Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin devlet desteğiyle yapacağı Marangozlar Sitesi için müteahhit firma ile anlaşmaya varıldı ve sözleşme imzalandı. Müteahhit firma kısa süre içerisinde inşaat çalışmalarına başlayacak.

A+A-

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un girişimleri ile kurulan S.S. Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından devlet desteği ile Organize Sanayi Bölgesi’ne inşa edilecek olan Marangozlar Sitesi için müteahhit firma ile imzalar atıldı. 

İmza töreninde konuşan Başkan Uğur, kurulacak olan sitenin Türkiye’de örnek olacağını söyledi.

SÖZLEŞME İMZALANDI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un girişimleri ile kurulan S.S. Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından devlet desteği ile Organize Sanayi Bölgesi’ne inşa edilecek olan Marangozlar Sitesi için müteahhit firma ile imzalar atıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kredilendirilen Türkiye’de ilk Küçük Sanayi Sitesi olma özelliği taşıyan yeni Marangozlar Sitesi’nin imza töreni Balıkesir Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlendi.

SANAYİ HIZLA BÜYÜYOR

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, imza töreni öncesi konuştu. Uğur, “Bunların birincisi mesleki eğitim alanında ciddi bir çalışma yapmak. Bunun için Organize Sanayi Bölgesi’nde atölye çalışmamız var. 2 ay içinde açılacak. İkincisi de sanayicinin ve üreticinin lojistik imkânlarını geliştirmek adına çalışmalar yapıyoruz. Üçüncü olarak da Organize Sanayilerin, Küçük sanayi Sitelerine entegre olması. Çünkü yan sanayinin de gelişmesini istiyoruz. Balıkesir’de en büyük sıkıntı bu. KSS’ler OSB ile birlikte çalışırsa entegre olup, sanayi hızla büyüyor. Bunun ilk örneğini marangozlar Sitesi ile başlıyoruz. 2.si’de OSB kuzeyinde Küçük sanayi Sitesi çalışmamız var” açıklamalarında bulundu.

BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Organize Sanayi Bölgesi yanında 1550 dönümlük bir alana Küçük sanayi Sitesi inşa etmek için çalışmalara da başladıklarını söyleyen Uğur, “Yeni bir Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifini kurduk. Aynı bu modelle bizim esnafımıza sanatkarımızla uygun, büyüklük, yükseklikte uygun bir sanayi sitesi daha geliyor. İstiyoruz ki Organize Sanayiler ile Küçük sanayi Sitelerine birbirine yardımcı üretimde olsun. İnşallah bunların hepsini burada toplayacağız. Organize Sanayi Bölgesi’nde daha 1000 istihdam sağlanacak. En kısa zamanda bunlar bitmiş olacak. Marangozlarla başka işimizde var. Çay Deresi’ni yaparken hayal görüyorsunuz dediler. Sonra yavaş yavaş inanmaya başladılar. Şimdi su doldu 5 milyon balık var. Marangozların bulunduğu yeri de dönüştüreceğiz. Marangoz Sitesi yapılıncaya kadar Balıkesirspor tesisleri yanında bir ay içinde dükkanlarınız hazır. Sizde organize olun Avlu’nun karşısını hemen dönüştürelim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.