Banyo Yenileme Sıklığı Ortalama 8 Yıl!

Banyo Yenileme Sıklığı Ortalama 8 Yıl!

Geberit’in ERA Araştırma ve Danışmanlık yaptırdığı tüketici satın alma davranışları kalitatif araştırma sonuçlarına göre; banyoların yenilenme süreçlerinde kadınların karar verici olduğu ve banyo yenileme sıklığının ortalama 8 yıl olduğu ortaya çıktı.

A+A-

Geberit, ERA Research ile birlikte banyoların değişim sıklığı, banyoda aranılan özellikler ve banyo markalarının bilinirliğiyle tüketici nezdindeki imajlarını belirlemeye yönelik yepyeni bir araştırmaya imza attı. 24 Şubat – 28 Mayıs 2016 tarihleri arasında

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Samsun şehirlerinde yakın zamanda banyosunu yenileyenlerle yapılan etnografik ev ziyafetleri ve telefonda derinlemesine görüşme sonuçlarına göre, banyoda en önem verilen konunun ‘hijyen’ olduğu ortaya çıktı.

Banyoda kalite ve tasarrufa göre hijyen daha önemli

Araştırmada bulunan ‘ideal banyonuz nasıl olmalı?’ sorusuna istinaden verilen yanıtlarda katılımcılar, banyodaki bakterilerin diğer alanlara geçeceğine inandıkları için ‘hijyen’ cevabını veriyorlar. Öte yandan tüketiciler, banyoda duş sonrası camlarda kalan su lekeleri, sifonlar üzerindeki parmak izlerinden oldukça şikayetçiler. Banyolarını her zaman beyaz ve parlak görmek istediklerini söyleyen katılımcılar, köşesiz ve kolay temizlenebilir klozetleri tercih ettiklerini, temizlik ürünü olarak banyolarda en majör çamaşır suyu ve ekolojik ürünleri kullandıklarını ifade ediyorlar. Banyo değiştirme sıklığının ortalama 8 yıl olduğunu ortaya çıkaran rapora göre; kullanıcılar banyoları değiştirmenin diğer alanlara göre daha zor olduğunu, bu nedenle yeni bir eve taşındıklarında ya da banyolarında bir problemle karşılaştıklarında banyolarını değiştirdiklerini söylüyorlar. Ayrıca evlerde banyolarla birlikte eş zamanlı olarak mutfaklarında değiştiği gözlemleniyor.

Banyo yenilerken en çok internete bakılıyor

Öte yandan raporda tüm ev süreçlerinde olduğu gibi banyo renovasyonunda da kadınların söz sahibi olduğu görülüyor. Banyo yenilemeye karar verildikten sonraki süreçte en çok tercih edilen alan yine internet ortamı olarak göze çarpıyor. Katılımcılar banyo ve banyo markaları hakkında yüzeysel bilgiye sahipken banyo değiştirme döneminde markalar hakkında detaylı bilgi sahibi oluyor. Tüketicilerin marka seçimlerinde ise en çok güvendiği alan sağladıkları avantajlar ve müşterilere verdikleri satış sonrası hizmetler ile özellikle İstanbul bölgesindeki bayiler oluyor.

Yeni yaşam alanı banyolar

Modanın etkisinin yaşam alanlarına dokunmasıyla modernleşen evlerde sadeliğe önem verilirken bu akım banyolara da yansıyor. Araştırmaya göre banyolar yeni yaşam alanları olarak kabul edilirken banyolarda en çok hijyen ve konfor aranıyor. Bu alanlarda artık pastel renkler, doğal malzemeler, camlar ve mobilyalar tercih edilirken, kullanılan desen seçimi ise altın ve gümüş olarak ön plana çıkıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.