Batman İluh Deresi Etrafındaki 9 Mahalleye Kentsel Dönüşüm Müjdesi!

Batman İluh Deresi Etrafındaki 9 Mahalleye Kentsel Dönüşüm Müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım Batman’da önemli açıklamalarda bulundu. İluh Deresi ve etrafındaki 9 mahalle ile ilgili olarak da bir değerlendirme yapan Başbakan Yıldırım, bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını belirtti.

A+A-

Önceki gün Batman’a gelen Başbakan Binali Yıldırım, 50 yıllık sorun olan İluh Deresi ile ilgili müjdeyi verdi.

Başbakan Binali Yıldırım önceki gün partisinin düzenlediği miting için geldiği Batman’da önemli açıklamalar yaptı. İluh Deresi ve etrafındaki 9 mahalle ile ilgili olarak da bir değerlendirme yapan Başbakan Yıldırım, “İluh Deresini ıslah edeceğiz, etrafını da Batman’ın en güzel mesire alanı haline getireceğiz. Kentsel dönüşüm çalışmasıyla çok güzel bir şehir ve mahalle ortaya çıkacak.” diyerek müjdeli haberi verdi.

ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI İNCELEMİŞTİ

Bir kaç hafta önce ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir heyet Batman’a gelerek İluh Deresi’nde incelemeler yapmıştı. İncelemelerin ardından İluh Deresi ile ilgili projelerin belirlendiği ve çalışmaların yakın tarihte gündeme alınabileceği belirtiliyor. Çalışmalar kapsamında İluh Deresi’nin ıslah edilmesi, dere kenarında 100 metrelik bir alanda bulunan evlerin yıkılması ve mesire alanına çevrilmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.