Belça Arazisindeki AVM Projesi Meclis Gündeminde!

Belça Arazisindeki AVM Projesi Meclis Gündeminde!

Belça arazisi üzerinde inşaası başlanan AVM projesi yeniden Lefkoşa Belediye Meclisi gündemine oturdu. AVM inşaatıyla ilgili şirketin mali sorun yaşadığı belirtildi.

A+A-

Tartışmalı bir devirle eski Belça arazisi üzerinde başlayan “Alış Veriş Merkezi’ yeniden Lefkoşa Belediye Meclisi gündeminde. Cemal Bulutoğluları’nın başkanlığı döneminde sözleşme ile iş insanı Sıdıka Atalay’ın sahibi olduğu Vadim İnşaat’a verilen arazi, bu kez “mali kaynak yetersizliği” sorunu ile karşı karşıya. İlgili şirketin, Lefkoşa Türk Belediyesi ile yapılan sözleşmeden sonra, 2011 yılında çıkarılan Kat İrtifak Yasası’ndan faydalanarak ‘İrtifak koçanı alabilmek’ adına, Yetki için Lefkoşa Türk Belediyesi’ne başvuruda bulunduğu, konunun da Belediye Meclisi gündemine geldiği öğrenildi. LTB, bugün İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin de katılacağı Teknik Komite’de konuyu görüşecek… Lefkoşa’nın göbeğinde devam eden dev AVM inşaatıyla ilgili şirketin mali sorun yaşadığı, bu nedenle irtifak koçanı alarak yeniden borçlanmayı hedeflediği öğrenildi.

2009’da devredilmişti… Lefkoşa Belediyesi ile Sıdıka Atalay’ın şirketi Vadim İnşaat arasında 2009’da imzalanan protokol, Belediye Meclisi’nde yaşanan tartışmalardan sonra “oy çokluğu” ile onaylanmış, bu protokol ile Belça arazisinin önemli bir bölümü, alış-veriş merkezi yapılması karşılığı devredilmişti.

Başkan Harmancı: İrtifak koçanı almak istiyorlar Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, projenin kendilerinden önceki dönemde imzalandığını anımsatarak, belediye olarak önceliklerinin, ilgili şirketin taahhütlerini zamanında yerine getirmesi olduğunu belirtti. Şirketin ‘İrtifak Koçanı’ almak istediğini, bunun da hak olduğunu belirten Başkan Harmancı, ancak sözleşme yapıldığı dönemde böyle bir hakkın olmadığını aktardı. Belediye Meclisi’nin onaylaması durumunda verilecek yetkiyle irtifak koçanı alınabileceğini söyleyen Başkan Mehmet Harmancı, bunun için sözleşmede değişiklik değil Belediye Meclisi’nin onaylaması durumunda verilecek yetkiyle irtifak koçanı alınabileceğini söyleyen Başkan Mehmet Harmancı, bunun için sözleşmede değişiklik değil, meclis onayı ile verilecek yetki gerekliliğine işaret etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.