Bergama ve Kınık'a İZBAN Müjdesi

Bergama ve Kınık'a İZBAN Müjdesi

İZBAN Selçuk hattının 9 eylül tarihinde açılacak olmasının ardından bir müjde de İzmir'in kuzey bölgesinde yer alan Bergama ve Kınık için geldi. Kemalpaşa ve Kınık'taki açılışlara katılmak için İzmir'e gelen başbakan Binali Yıldırım, İZBAN'ın Bergama ve K

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım dün Kemalpaşa'da Belkahve Tüneli ile 26 kilometrelik otoyolunu, Kınık'ta Maden Şehitleri Parkı'nı hizmete açtı, birbiri ardına da müjdeler verdi. Açılışlarda konuşan Yıldırım, "Memleketime, şehrime, İzmir'e güveniyorum. İzmir her zaman yüzümüzü güldürdü. Bu referandumda da İzmirli kardeşlerim sandıkları evet oylarıyla dolduracak" dedi. Yıldırım dün ilk olarak Kemalpaşa'ya gitti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir milletvekilleri ile bürokratlar ve vatandaşların katıldığı törenle İzmir ile İstanbul arasını 2 saat 50 dakikaya indirecek İzmir-İstanbul Otoyolu'nun Kemalpaşa ayrımındaki Belkahve Tüneli ile 26 kilometrelik otoyolu hizmete açtı. Toplam maliyeti 10 milyarı geçen, yapılan bağlantı yollarıyla 433 kilometre uzunluğunu bulan otoyolun İzmir kısmındaki çalışmaların tamamına yakını böylece bitmiş oldu. Otoyolun tamamının ise 2018'de hizmete gireceğini kaydeden Yıldırım, "Bornova Otogarı'na kadar viyadük olacak. Helali hoş olsun. İzmir benim evim, memleketim. Memleketime hizmet etmek gururdur. İzmir her zaman bunların karşılığını vermiş ve vermeye devam edecektir" dedi. Otoyolun sadece İzmir'e ve İstanbul'a yaramadığını, Balıkesir, Manisa, Bursa, Yalova, İstanbul, Eskişehir, Kütahya, Aydın, Denizli ve Çanakkale'nin de bu yoldan faydalanacağını söyleyen Yıldırım, "Bu yol 2018'de bitecek ve İstanbul'a 2 saat 50 dakikada gidilecek. Yani siz eskiden Çiğli'den Konak'a 3.5 saatte gidemezken, çevre yoluyla şimdi yarım saatte gidebiliyorsunuz. Otoyol ile İzmir'de şehir içinde bir yerden bir yere gidene kadar İstanbul'a varacaksınız. İşte medeniyet budur" diye konuştu.

TRAFİK ÇİLESİ TARİH OLACAK

İzmirlilere müjdeleri olduğunu açıklayan Yıldırım, yeni projelerinin Kuzey Otoyolu olduğunu söyledi. Çiğli'den başlayıp Bergama'ya kadar uzanacak yolun Koyundere'ye kadarki bölümünün bitirildiğini, Menemen'e doğru 6 kilometrelik kısmın da bitme aşamasına geldiğini ifade eden Yıldırım, "Şimdi de Bergama'ya kadar 76 kilometrelik kısmı yapacağız. İhalesini tamamladık, artık başlıyoruz. Proje ile Aliağa ve Menemen'de trafik çilesi yaşanmayacak" dedi. Çanakkale Köprüsü'nün temelinin de 18 Mat'ta atılacağını, böylece İzmir'in hem Akdeniz'e hem Çanakkale'ye ve İstanbul'a bağlanacağını söyleyen Yıldırım, "Biz laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyarak bugünlere geldik" diye konuştu.

İZBAN KINIK'A GİDECEK

Daha sonra Kınık'ta Maden Şehitleri Parkı'nı hizmete açan Başbakan Binali Yıldırım, diğer müjdeleri de burada açıkladı. İzmir'in İstanbul ile yarışan bir şehir olmasını hedeflediklerini söyleyen Yıldırım, "Parkı açtık ama bununla yetinecek değiliz. Kınık'a doğalgaz getirdik, hayırlı olsun. 3 ay içinde müracaatı yapın doğalgazı bağlatın. Ama bu da yetmez. Kınık'ta bir tarım organize sanayi merkezi kurmak için düğmeye bastık. Yetmez. Bakırçay Üniversitesi'ne bağlı bir ziraat fakültesi Kınık'a yakışır. Bunu da gerçekleştireceğiz. Aliağa'ya kadar İZBAN'ı getirdik, Bergama'ya uzatıyoruz. Bergama'ya gelip Kınık'a uzatılmaz mı? Bergama'dan sonra bir bağlantı da Kınık'a uzatacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.