Bingöl Belediyesi Kentsel Dönüşüm İçin Kredi Kullanacak

Bingöl Belediyesi Kentsel Dönüşüm İçin Kredi Kullanacak

Bingöl Belediyesi Kentsel Dönüşümde kullanılması için 230 milyon liralık kredi çekecek. Kentsel Dönüşüm kredisi için belediye meclisi belediye başkanına borçlanma yetkisi verdi.

A+A-

Bingöl Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısında, kentsel dönüşüm için ihtiyaç duyulan 230 milyon Türk Lirası kredi işleriyle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Yücel Barakazi’ye yetki verilmesi kararlaştırıldı.

Alınan meclis kararında şu ifadeler yer aldı:

“Gündemin 1. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce Meclis Başkanlığına sunulan Kültür Mahallesi 2. Etap Kentsel Dönüşüm çalışmaları için Kredi alımı için Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki teklif görüşülerek yapılan müzakereler sonucunda; Bingöl Merkez Kültür Mahallesi sınırları içerisinde 151.000 m2’lik alanda çalışmaları devam etmekte olan 2.Etap Kentsel Dönüşüm Alanında yapılacak olan yeni yapıların finansmanı için Belediyemiz bütçe imkanları yetersiz olduğundan Kentsel Dönüşüm alanındaki yapıların yaptırılması, zorunlu hallerde kamulaştırma bedellerinin ödenmesi için 230.000.000,00Tl (İki Yüz Otuz Milyon Türk Lirası) kredi temin edilmesi gerekmektedir. Buna göre; söz konusu Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili yapıların yapılması, Kamulaştırma bedellerinin ödenmesi için gerekli kredinin ilgili kurum ve kuruluşlardan veya Bankalardan temin edilmesi için 5393 sayılı Belediye kanununu 68. Maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediye konu işlerle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Yücel Barakazi’ye yetki verilmesine oy çokluğu ile karar verildi.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.