Bingöl'deki Askeri Alan Belediyeye Devredildi!

Bingöl'deki Askeri Alan Belediyeye Devredildi!

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin uzun süredir uğraş verdiği askeri alan, imzalanan protokolle birlikte belediyeye devredildi.

A+A-

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin uzun süredir uğraş verdiği askeri alan, imzalanan protokolle belediyeye devredildi. Alanda, belediye hizmet binası, ticari alanlar ve otopark inşa edilecek.

Bingöl Belediyesi Başkanı Yücel Barakazi, kentte görev yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

PROTOKOL İMZALANDI

Burada askeri alanla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Barakazi, 2 Mart 2017 tarihinde askeri alanın devriyle ilgili protokolü imzaladıklarını söyledi.

Başkan Barakazi, “Bugüne kadar 7-8 belediye başkanı buranın devriyle ilgili uğraştığını biliyoruz. Birçok belediye başkanımıza belli bir aşamaya getirdikten sonra maalesef bu askeri alandan istenen arazi bir türlü devri gerçekleşmedi.  2 Mart günü Ankara’da protokolü imzaladık. Protokolün imzasını takiben yazı hemen başbakanlığa yazıldı” dedi.

“Karar çıktıktan sonra biz buraya inşallah başlayacağız” diyen Barakazi, şunları söyledi: “Bu alanda üç temel parça var. Birincisi o alanda yer alan yolları genişlettik. Ayrıca fazladan iki yol daha attık. Mevcut yolları genişlettik, iki yol daha attık. Biri bağlantı yolu biride boydan boya bir yol. İkinci kısım ise belediye hizmet alanıyla ilgili kısım. Belediye binamızı yapacağımız kısım ile bu yolların mülkiyeti yine hazinede kalma koşuluyla kamu kurumlarına kullanım amaçlı verilen yerlerdir. Üçüncü kısım ise üç bin metreye yakın alanı ticari olarak değerlendireceğiz. Ticari alan olacak üst kısım direkt Telekom’a, PTT’ye ve diğer yandan kavşak kısmında bulunan kısımdır” diye konuştu.

“ÇARŞI RAHATLAYACAK”

Ticari alanlarla birlikte çarşının rahatlayacağını kaydeden Başkan Barakazi, şunları söyledi: “Çarşının güzel bir rahatlatma sağlayacağını düşünüyoruz. Ticari alanla ilgili henüz sabit bir projemiz yoktur. Birtakım fikirler var. Buraya AVM yapılmasıyla ilgili. Şu ana kadar sabit bir projemiz olmadı. Bilindiği üzere Abdulkadir Sarı Parkında bir AVM düşünülüyor. Termal turizm ile bütünleşik bir şekilde. Eğer o yapılırsa Bingöl’ün ikinci bir AVM’yi kaldıramayacağı gibi bir düşüncemiz var. Bu şu an düşünceyle sınırlıdır.”

“BİNGÖL’E HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Başkan Barakazi, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Askeri alanla ilgili olarak 2 Mart 2017 tarihinde protokolünü imzaladığımız arazilerin bu hafta içerisinde yazısı çıkacak. İnşallah oraya başlayacağız. Protokolde en önemli huşu şu; ‘Önce tesislerimiz yapılacak, sonra burada işlem yapabileceksiniz’ diye. Şöyle bir madde istedik koydular; Bunları eş zamanlı olarak yapma. Önce bir duvarla söz konusu alan askeriye kısmından ayrılacak, biz burayı yaparken onların ihtiyacı olan tesisleri de eş zamanlı olarak ihale edip yapacağız. Böylece zaman kaybımız önlenecek. Bingöl’e hayırlı uğurlu olsun. Diğer kısımlarla ilgili de başvurumuz var. Ne zaman sonuçlanacağını bilmiyoruz. Onunla ilgili de çaba göstereceğiz. Çok basit gibi görünüyor ama askeriyeden arazi alma gerçekten çok zor. Ama Ankara’ya her gidişimde Kalkınma eski Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’ı rahatsız etmişim. Cevdet beyin ısrarı ve uğraşıyla rahat hareket ettik. Onun desteği olmasaydı yoksa çok zordu. Bununla ilgili şöyle bir prosedür var; Anlaşmaya varıldığında protokolü burada tugay komutanıyla imzalamamızı isteyeceklerdi. O prosedür sırf 6 ay sürüyor. Onu da kısaltmak için defalarca bakan beyden destek aldık. Sağ olsun oda desteğini esirgemedi. Direkt orada ilgili İnşaat Emlak Genel Müdürü olan komutanla imzalayarak bu süreci de kısaltmış olduk. Bu alanın devri biraz uzun sürdü. Uzun sürmesinin sebebi de 15 Temmuz’dan önce buradaki tugay komutanının Malatya İnşaat Emlak Dairesiyle birlikte bir iptal kararı vermişti, o yüzden süreç uzun sürdü. Süreci neredeyse baştan tekrar ele almak zorunda kaldık. Bundan dolayı Savunma Bakanı Fikri Işık’a, eski Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’a ve şuanda orada müsteşar olan sonra sivil müsteşara, Milli Emlak Genel Müdürüne çok teşekkür ediyorum. Çok ciddi bir çaba sarf ettiler, destek verdiler.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.