Bornova Belediyesi'nden 'Randevulu Moloz' Sistemi

Bornova Belediyesi'nden 'Randevulu Moloz' Sistemi

Bornova Belediyesi yeni bir uygulama başlatarak tadilatlarda ortaya çıkan molozların kolayca bertaraf edilmesini sağlamak ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için ‘Randevulu Moloz Sistemi’ hayata geçirdi.

A+A-

Her yıl 168 bin 864 ton evsel çöp toplayan ve 21 bin 296 ton da molozu kaldıran Bornova Belediyesi yeni bir çalışma daha başlattı. Bornova Belediyesi, sokaklardaki moloz kirliliğinin önüne geçmek için “Randevulu Moloz Sistemi”ne geçti. Yeni sistemle evlerde yapılan tadilatlardan sonra ortaya çıkan molozlar bina önlerine, kaldırımlara konulmayacak. Vatandaşlar Bornova Belediyesi’nin 999 29 29(23 04) nolu telefonun yanı sıra  0530 21450 35 nolu whatsapp hattından ve temizlik@bornova.bel.tr adresine mail atarak hizmetten yararlanabilecek.

5 TON MOLOZ AYNI ANDA ALINABİLECEK

Bunun yerine vatandaşlar Bornova Belediyesi’ni arayarak molozlarını bırakmak için randevu alacak. Belirlenen günde vatandaşın binasının önüne bir konteyner bırakılacak. Çuvallarla konteynere bırakılan molozlar daha sonra belediye ekipleri tarafından moloz döküm sahalarına taşınacak. 5 ton kapasiteli konteynerin vinçli sistemle bırakılıp alınması büyük kolaylık sağlayacak. Bornova Belediyesi’nin yeni sistemin ilk uygulamaları yapıldı. Vatandaşlar yeni yöntemi çok beğendi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, daha temiz bir Bornova için çalıştıklarını belirterek, “Molozların geçiçi de olsa sokaklarda kaldırımlarda bulunması hoş bir görüntü oluşturmuyor. Bu nedenle daha önceden belirlenen yere konulan konteynere konulması bu görüntüleri ortadan kaldırıyor. Bornova’da yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalarımız aralıksız devam edecek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.