Bursa Emek 23 Sitesinde Dönüşüm Başladı!

Bursa Emek 23 Sitesinde Dönüşüm Başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ataevler'de dönüşüm için harekete geçti. Emek 23 sitesinde yıkım çalışmasını başlatan belediye, 154 siteyi dönüştürmüş olacak.

A+A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından siteler için 0.50 emsal artışı uygulaması başlatıldı. 154 sitenin dönüşümü için herekete geçildi. Ataevler'deki Emek 23 sitesinde yıkım başladı.

Şuan 10 bloktan meydana gelen site dönüşümden sonra 5 bloğa düşecek ve 5 bin metrekare yeşil alan ve sosyal donatı alanına sahip olacak. Proje dahilinde her daire için otopark hazırlanıyor. 

18 ayda tamamlanması planlanan projenin emsal artışı uygulamasıyla 3 bin daire sağladı. Proje ile ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Burada özellikle bu riskli binaları ortadan kaldırmış oluyoruz. Az önce arkadaşımız binaların özelliklerinden bahsetti. Ama en önemli özellik bu binaların çürük olmasıdır. Bu binaların betonu C-9'dur ama yeni yapılacak binaların betonun kaya gibi C-35 olması, insanların rahatlıkla gönül rahatlığı ile yaşamasıdır. Bizler için önce insan hayatı önemlidir. Bir an önce bu inşaatlar başlasın ve kısa sürede bitsin. Vatandaşlarımız evlerine oturur. Kazasız belasız bir inşaat dönemi diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi. 

Mersan Group Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Günay, "Kentsel dönüşüm Bursa'da son 5 yıldır devam etmektedir. Ataevler bölgemizde kentsel dönüşüm alanı içerisindedir. Büyükşehir Belediye Başkanı ve Nilüfer Belediye Başkanı kentsel dönüşüm projelerine destek veriyor. Emek 23 Projemiz Ataevler'in vizyon projesidir. Burada 120 malik mevcuttur. Tabi bu malik sahiplerinin hepsi ile birebir sabırla azimle ve kararlıkla görüştük. Bu projemizi kendilerine anlattık. Bizlere güvendiler. Son derece kısa bir süre içerisinde projemizi bu hale getirdik ve şu anda yıkım töreni hazırladık" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.