Bursa, Termal Turizm Şehir Projesi İle Şifa Merkezi Olacak!

Bursa, Termal Turizm Şehir Projesi İle Şifa Merkezi Olacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin termal şifa merkezi haline gelmek için düğmeye bastı. Sıcaksu – Tabakhaneler Bölgesi'n, termal turizm merkezine dönüştürecek proje hazır. Proje kapsamında hayata geçirilecek Termal Turizm Şehir Projesi 4 etaptan olu

A+A-

Bursa bilindiği üzere Roma döneminde kaplıcaları ile ün yapmıştı ve yeniden kaplıca merkezi olmak için harekete geçildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin termal şifa merkezi haline gelmeyi hedefliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Sıcaksu – Tabakhaneler Bölgesi’ni termal turizm merkezine dönüştürecek projesi hazır.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Bursa’da solunum yolları, sinir, eklem, kas romatizmaları, gut, aşırı şişmanlık, kadın hastalıkları, böbrek ve safra yolları hastalıklarını iyileştirme özelliğine sahip şifalı sular bulunduğunu söyledi. 

Başkan Altepe, "Sıcaksu – Tabakhaneler Bölgesi’ni termal turizm merkezine dönüştürecek projede kamulaştırması biten 22 dönüm alan 20 Haziran’da ihaleyle satışa çıkıyor. Sıcaksu – Tabakhaler Bölgesi’nde alanın yüzde 75’inin mülkiyetini büyükşehir olarak aldık" dedi.

PROJEDE NELER VAR

  1. Termal Tesisler
  2. Kür Tesisleri
  3. Konaklama Tesisleri
  4. Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezi
  5. Kür Merkezi
  6. Yaşlılık Bakım Ve Tedavi Merkezi Gibi Sağlık Tesisleri İle Spor Tesisleri
  7. Binicilik Tesisleri Ve Kulüp Evi
  8. Yeme-İçme Tesisleri
  9. Açık-Kapalı Yüzme Havuzları
  10. Rekreasyon Alanları
  11. Günübirlik Tesisleri
  12. Teleferik İstasyonu
  13. Helikopter Pisti
  14. Otel
  15. Motel
  16. Butik Otel
  17. Tatil Evleri

Sıcaksu Bölgesi ile ilk adımın atılacağı Termal Turizm Şehir Projesi 4 etaptan oluşuyor. Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Proje Alanı, İpekiş Termal Kür Merkezi, Yeni Kaplıca ve Çevresi, Merinos Stadyumu ve Çevresi Etapları tamamlandığında Kültürpark, Merinos Kongre Merkezi ve Kent Meydanıyla da bütünleşecek olan proje, kamu-özel işbirliği ile tamamlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.