Bursa'da 4 Bin 500 Konut Yıkıldı!

Bursa'da 4 Bin 500 Konut Yıkıldı!

Nasıl Bir Kentsel Dönüşüm Forumu Bursa'da gerçekleşti. Forumda konuşan Belediye Başkanı Recep Altepe, şimdiye kadar 4 bin 500'e yakın binanın yıkıldığını söyledi.

A+A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kent ve ülke gündemini belirleyen önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği, Büyükşehir Belediyesi ve BTSO inşaat Konseyi'nin de destekleriyle düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm Forumu', konusuyla ilgili tüm kent dinamiklerini buluşturdu. 'Nasü Bir Kentsel Dönüşüm" temasıyla düzenlenen programın açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, inşaat sektörünün Bursa ve Türkiye ekonomisine güç kattığım belirterek, 'Kentsel Dönüşüm Forumu'nun kentsel dönüşüm çalışmalarına ışık tutacağmı vurguladı. 

Ekonomik destek verildi 

Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, gerçekleştirdiklerini ifade eden şehirlerin geleceğinde sağlıklı binaların büyük önem taşıdığını belirterek, "2013 yılından bu yana kentimizde bin 717 riskli yapı tespiti yapıldı. Bunlardan bin 376 bağımsız biriminin yıkımı gerçekleşti. Bu dönüşümü de yaparken ev sahiplerimize ekonomik destekler gerçekleştirildi. Her alanda Bursa'da büyük bir dönüşüm var" dedi. 

Park yapmak için

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak şimdiye kadar 4 bin 500'e yakın binanın yıkımını Başkan Altepe, "Bursa'da 1076 mahalle bulunuyor. Tüm mahallelerimizde çalışmalar gerçekleştiriyoruz ve şimdiye kadar önemli mesafeler katettik. Bursa'nm merkezinden cadde geçiriyoruz. Çelebi Mehmet Bulvarı için yıktığımız bina sayısı 500'ü geçti. Nerede olursa olsun meydan yapmak için, spor alanları yapmak için, parklar yapmak için binalar yıkıyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.