Büyükşehir 13 Yıl Sonra İlk Kez Arsa Satışı Yapacak

Büyükşehir 13 Yıl Sonra İlk Kez Arsa Satışı Yapacak

Uzun yıllardır mülk satmayan ve kamu mallarının satışına da karşı çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi geleneğini bozdu. Büyükşehir, Buca ilçesinde işgalli taşınmazları satışa çıkarıyor.

A+A-

Büyükşehir Belediyesi atıl durumda bulunan ya da çeşitli sebeplerden ötürü değerlendirilemeyen mallarını ve hisselerini satma kararı aldı.

BÜYÜKŞEHİR'DEN BUCA'DA FLAŞ SATIŞ KARARI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyük kısmı Buca'da yer alan çeşitli taşınmazlar için satış kararı aldı. Mülkiyeti belediyeye ait olan, ancak kamusal kulanım dışında kalan atıl durumdaki taşınmazlar elden çıkartılacak. Belediyenin yaptığı tespitler neticesinde üzerinde kaçak yapılar bulunan, işgal edilmiş, ya da kat karşılığı yapılmış ve hisseli konutların yer aldığı söz konusu taşınmazlar için ihaleye çıkılacak.

13 YILDIR İLK KEZ

Büyükşehir Belediyesi herhangi bir tasarrufta bulunamadığı ve büyüklüğü de 100-150 metrekare arasında değişen söz konusu taşınmazların satış bedellerini belirledikten sonra, belediye encümeni tarafından yapılacak ihalede taşınmazları sırayla satacak. Kamu mallarının satışına karşı çıkan ve 13 yıldır milyonlarca liralık kamulaştırma yapan Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı karar da Başkan Aziz Kocaoğlu döneminde bir ilk olacak.

Ege Postası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.