Çamlıca'da 12 Bin Metrekarelik Alana Otel Yapılacak!

Çamlıca'da 12 Bin Metrekarelik Alana Otel Yapılacak!

İstanbul Küçükçamlıca Tepesine yakın konumda yer alan Bilfen Okulları'nın bitişiğindeki üç parsel halindeki yaklaşık 20 bin metrekarelik araziye park ve otel yapılacak. Proje Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

A+A-

Küçükçamlıca’daki yaklaşık 20 bin metrekarelik arazinin 13 bin metrekaresi 11 Temmuz 2005 tarihinde, İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından onaylanan imar planlarında park alanı olarak ayrılmıştı. Geri kalan kısmı ise planlara turistik tesis alanı olarak işlenmişti. Arsa sahipleri, arazinin büyük kısmının park alanına ayrılmasına itiraz etmiş ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi bu itirazı kabul etmemişti. 

Bilfen 2007 yılında aldığı arazide imar değişikliği yapılması için 2010 yılında İBB’ye başvurdu, imar dosyası İBB Meclisi gündemine çeşitli tarihlerde 4 kez geldi. İmar değişikliğine, İBB Meclisi’nden onay çıkmadı. İBB’nin vermediği imar değişikliğine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onay verdi.

Yeni plan değişikliği ile arazinin 5 bin metrekaresi daha turizm alanı ilan edilerek imara açıldı. 12 bin metrekarelik araziye otel yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.