Çanakkale Ilıca Köprüsü Ne Zaman Açılacak?

Çanakkale Ilıca Köprüsü Ne Zaman Açılacak?

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale'nin Küçükkuyu beldesinde bulunan Ilıca Köprüsü'nün yapımının ne zaman tamamlanacağını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

A+A-

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale'nin Küçükkuyu beldesinde bulunan Ilıca Köprüsü'nün yapımının ne zaman tamamlanacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. 

Sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep eden Öz önergesinde "Çanakkale Küçükkuyu Beldesinde, Ilıca Deresi Köprüsünün yeniden yapılmasının, ıslah çalışmalarından önce olması gerektiği, fakat önce ıslah çalışmaların yapıldığı ve bu sebeple Ilıca Deresi Köprüsünün kot farkını kaybettiği, bundan dolayı 14 Ocak 2017 tarihindeki aşırı yağıştan oluşan sel felaketindeki sel sularının, köprünün dayanıklılığını kaybetmesine neden olup yıkılmasına sebep olduğu iddiasında, Küçükkuyu Beldesinde onlarca ev ve işyeri sele maruz kalarak maddi zarara uğramıştır. Ilıca Deresi ıslah çalışmaları iyileştirme amacıyla yapılmak istenmiş fakat belde halkının mağduriyetine dönüşmüştür." dedi.

Küçükkuyu Beldemizdeki Ilıca Deresi Köprüsü İzmir - Çanakkale (D550) [E87] kara yolu güzergahında olması sebebiyle, yolun kullanımının yaz aylarında artmakta olduğunu ve trafik akışı tek şerit olarak sağlandığı için daha da sıkışmakta olduğunu ifade eden Öz "Köprü üzerindeki yaşanan trafik sıkışıklığı Küçükkuyu Belde halkına ve ziyaretçilerine tehlike oluşturmakla birlikte, kapanan şerit üzerindeki esnafın işlerini de olumsuz etki etmektedir. Köprüdeki trafik sıkışıklığı, bu güzergahı kullanan yolcuların, misafirlerin, Küçükkuyu Belde halkının ve esnafının çilesi haline gelmiştir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

"Ilıca Deresi Köprüsünün yapımının tamamlanmadığı ve ulaşımın tek şerit üzerinden sağlandığı gerçeğinde, sel felaketi zararı üzerine birde köprü yapımının tamamlanmayışı ile, belde esnafı maddi zarar ve belde halkı da trafik tehlikesiyle karşı karşıya kalmaya devam etmektedir.

Ilıca Deresi Köprüsünün yapımının tamamlanmadığı her gün, Belde halkının tedirginliği artmaktadır." ifadelerinde de bulunan Öz velde halkının beklentisi olan köprünün yapımının tamamlanması ve daha fazla zarara uğramak istememeleri bağlamında aşağıdaki soruyu sordu.

"İzmir - Çanakkale (D550) [E87] kara yolu güzergahı, Küçükkuyu Belde sınırları içinde olan Ilıca Deresi Köprüsü yapımı ne zaman tamamlanacak ve köprünün tüm şeritleri trafiğe ne zaman açılacaktır?"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.