Çanakkale'de Kiralık Ev Bulunamıyor

Çanakkale'de Kiralık Ev Bulunamıyor

Çanakkale'de çok ev yapılmasına rağmen şehre gelen öğrencilerin talebi karşılanamıyor.

A+A-

Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Çanakkale'de de ev kiraları artıyor. Bu yıl 50-60 metrekare aralığında 1+1 evler minimum 650 liradan başlayan fiyatlar ile kiralanabiliyor.

Çanakkale Emlakçıları Dayanışma Derneği Şube Başkanı Lütfi Dara, ev kiralarındaki uçuk artışların sebeplerini açıkladı. Dara, Türkiye genelinde evlerin, satış fiyatlarındaki artışın kira fiyatlarını da etkilediğini belirtirken, Çanakkale'deki öğrenci yoğunluğunun ve nüfus artışının ev taleplerini karşılamadığını vurguladı.

KİRA FİYATLARI NORMALDEN DAHA YÜKSEK TUTULABİLİYOR

Yeni yapılan evlerde 1+1 dairelerinin satışının 120 Bin lira gibi fahiş fiyatlardan başladığını belirten Dara, bu durumda yatırımcıların alış fiyatlarını çıkartmak amacı ile kira fiyatlarını normalinden çok daha yüksek tuttuklarını ifade etti.

Çanakkale'de neredeyse kimsenin ev bulamadığını belirten Dara, kira fiyatlarındaki artışlar için, "Türkiye genelinde de ev kiralarında ciddi bir yükseliş var. Oralardaki fiyatlar da uçuk. Daire satış fiyatları yükseldi, paralelinde de kiralar yükseldi. Bir kişi, 1+1 evi almak için asgari 120 Bin lira para yatırıyor. Doğal olarak kirayı da yüksek vermek zorunda kalıyor. 2 yıl önce bir artı bir evler 50-60 Bin liraydı. Çok düzgün olanlar ise 70-75 Bin lira idi. Şu anda evin metrekaresi biraz büyükse ise 140-150 Bin lira civarına çıkıyor" şeklinde bir açıklama yaptı.

ÇANAKKALE'DE EV BULUNAMIYOR

Dara ayrıca, "Çanakkale'de şu anda ev yok. Arz talep meselesi. İnsanlar ev bulamayınca fiyatlar da yükseliyor. Öğrenciler şu anda 600 TL'ye 1+1 arıyoruz diye geliyorlar ancak kiralık yok. Çok ev yapılmasına rağmen özellikle öğrenci girişinin çok fazla olması talebi karşılayamıyor. Aslını söylemek gerekirse neden bu kadar sıkıntı var bizde tam olarak anlam veremiyoruz. Bir diğer sebep ise öğrenciler yalnız yaşmayı tercih ediyorlar. Önceden 3-5 öğrenci beraber ev tutardı, fakat artık öğrenciler tek başlarına eve çıkmayı daha çok tercih ediyorlar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.