Çanakkale'de Konut Fiyatları Uçacak!

Çanakkale'de Konut Fiyatları Uçacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Şubat ayı konut verileri açıklandı. Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural, konut fiyatlarının artacağını söyledi.

A+A-

Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Şubat ayı konut fiyat endeksini değerlendirdi. 

Başkanı Hakan Vural şu açıklamalarda bulundu; 

"Son dönemde ülkemizde yaşanan ekonomik türbülans sonucu döviz fiyatlarındaki ciddi artışlar doğal olarak inşaat sektöründe maliyet yönünde etkiledi. 6 ay öncesinde 1.300 TL olan demir fiyatları bugün 2 bin TL seviyesinde. Keza tüm girdiler benzer oranlarda yüzde 50 ila 70 aralığında arttı. Bu kadar ciddi maliyet artışına karşın, inşaat sektörü karından fedakârlık yaparak yüzde 15 ila 20 zamlar ile hizmetini sürdürmekte." 

"ALIŞI GECİKTİRMEMEKTE TÜKETİCİNİN MENFAATİ VAR" 

"Bu konut fiyatlarındaki artış doğal değil, şu anda müteahhitlerin sübvansiyonu altında... 3 gün sonra ekonomi biraz düzeldikçe konut fiyatlarındaki artış maliyete bağlı olarak daha da çıkacaktır. Bu bağlamda bu günleri tüketiciler için fırsat günü olarak değerlendirmek lazım. Bu fırsattan istifade ederek, konut fiyatları gerçek maliyetlere ulaşmadan ekonomik fiyatlar ile alımlarını geciktirmesinler. Keza dünyadaki konjonktürde de biliyorsunuz faizler artıyor. Bizde de konut kredisi faizleri çok yakın dönemde artış eğilimine giriyor. Alımı geciktirmemekte tüketicinin sonsuz menfaati vardır." 

"ÇANAKKALE'DE TALEP ARZ İLE KESİŞMEKTE" 

"Bu durum satışları nasıl etkiler diye sorarsanız Çanakkale'de satışlar fena değil. Çanakkale'nin biliyorsunuz köprü hikâyesi var. Çanakkale'de çok büyük üretim ve proje alanları olmadığı için Çanakkale'deki talep arz ile kesişmektedir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.