Captain Hill Mağdurları 3 Yıldır Evlerinin Teslim Edilmesini Bekliyor

Captain Hill Mağdurları 3 Yıldır Evlerinin Teslim Edilmesini Bekliyor

Kye-Vip İnşaat tarafından İstanbul Pendik’te inşa edilen Captain Hill projesinde daireler 3 yıldır teslim edilmiyor. Arsa sahipleri ile müteahhit arasında yaşanan sorunlardan dolayı yüzde 90 oranında tamamlanan projenin bitirilemediğini belirten daire sah

A+A-

Eski profesyonel futbol oyuncusu Ümit Aydın’ın sahibi olduğu Kye-Vip İnşaat tarafından Pendik’te inşa edilen 130 konutluk Captain Hill Proje’sinden ev alanlar 3 yıldır mağdur. Metrekare fiyatlarının 3 bin ile 3 bin 500 TL arasında satışı gerçekleşen projedeki daireler teslim tarihinin üzerinden 3 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen bitirilemiyor.
Arsa sahipleri ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayan müteahhit Ümit Aydın, arsa sahiplerinden habersiz olarak projede tadilat yaptı. Projenin yüzde 90 oranında tamamlanmasına rağmen kendilerinin bilgisi dışında projenin değiştirildiğini ileri süren arsa sahipleri oturma ruhsatı alınabilmesi için gerekli olan onayı vermedi. Arsa sahipleri ile müteahhit davalık oldu. Ayrıca arsa sahibi 4 kardeş daire paylaşımı konusunda anlaşmazlık yaşadı ve kendi aralarında davalık oldu.

3 YILDIR ATIL BİR ŞEKİLDE BEKLİYOR

Müteahhit ve arsa sahipleri arasında yaşanan sorundan dolayı büyük oranda tamamlanan bina inşaatı bitirilemiyor. Bina 3 yılı aşkın bir süredir atıl olarak bekliyor. Projeden daire aldıktan sonra mağduriyet yaşayan yaklaşık 70 kişi parasını ödedikleri dairelerine kavuşmayı bekliyor.  Daire sahipleri teslim tarihinden itibaren kira garantisi verilen projedeki haklarını alabilmek için mahkemeye başvursa da bugüne kadar hiçbir sonuç alınamadı.

MAĞDURLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Çeşitli platformlarda bir araya gelen Captain Hill mağdurları, müteahhit ve arsa sahiplerinin defalarca kez bir araya gelmesine rağmen hiçbir çözüm üretemediklerini ifade etti. Mağdurlar yetkililerin olaya müdahil olarak bir an önce sorunun çözüme kavuşturulmasını ve dairelerinin tamamlanarak teslim edilmesini istiyor.

 Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum