Celal Ağa Konağı Oteli Yıkılacak!

Celal Ağa Konağı Oteli Yıkılacak!

Vezneciler'deki 680 yıllık tarihi ‘Acemoğlu Hamamı’nın üzerinde inşa edilen kaçak otelin 2 katı yıkılacak. 11 yıl önce yıkım kararı verilen otelin yıkımı İBB ekipleri tarafından gerçekleşecek.

A+A-

İstanbul'un Vezneciler İlçesi'nde yer alan Acemoğlu Hamamı’nın üzerinde kaçak olarak inşa edilen Celal Ağa Konağı Otel’in yıkımı başladı. 680 yıllık tarihi ‘Acemoğlu Hamamı’nın üzerindeki otelin 11 yıl sonra 2 katı tıraşlanacak. 

2006 yılında dönemin Eminönü CHP İlçe Sekreteri Gazi Doğan otelin inşaatı hakkında şikayet dilekçesi vermişti. Şikayetin üzerine inşaatı mühürlenen oteli yapımı devam etti. 

23 Mayıs 2006’da verilen ivedi yıkım kararı 11 yıldan sonra başladı. İBB ekipleri tarafından otelin yıkım ve söküm işlemlerine başlandı. 2 katının tıraşlanacağı otel ile Doğan,  “Süreç içerisinde hem İBB Başkanı ve bürokratları, hem Fatih Belediye Başkanı ve dönemin Eminönü Belediye Başkanları ile 22 bürokrat hakkında suç duyurusunda bulundum. İBB’nin söz konusu yapı hakkına 2 yıkım kararı var. Tıraşlanacak otel Fatih döneminde yaptırılan 5 asırlık tarihi ‘Acemoğlu Hamamı’nın üzerine kaçak olarak inşa edildi. 11 yıl sonra olsa da yıkım kararı müspettir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.