Çiğli Tramvay Projesinde Çalışmalar 2017'de Başlıyor

Çiğli Tramvay Projesinde Çalışmalar 2017'de Başlıyor

Karşıyaka Tramvayı'nı yıl sonunda hizmete açmayı planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi hattı Çiğli'ye uzatacak projeyle ilgili hazırlıklarını tamamladı. Bölge halkından gelen taleplerin ardından düğmeye basan Büyükşehir, Çiğli'ye uzanan ek güzergah için ç

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi tramvayı Çiğli'ye uzatacak proje için çalışmalarda son aşamaya geldi.

PROJE İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Karşıyaka tramvayını Çiğli Merkez ve Katip Çelebi Üniversitesi'ne kadar uzatacak proje çalışmalarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Karayolları Genel Müdürlüğü'nden uygun görüş geldi. Alınan ön onayın ardından gözler güzergahtaki yol kullanım izinleri için nihai onaya çevrilirken, proje çalışmaları da start aldı.

TRAMVAYDA SIRA ÇİĞLİ'DE

Buna göre, çevre yolundan Mavişehir'e çıkışı sağlayan köprünün yanından geçecek hat için resmi başvuruya gelecek yanıtın ardından ihaleye çıkılacak ve inşaat çalışmalarına start verilecek. 2017'de başlaması beklenen projeye göre, 8,8 kilometrelik 14 duraklı Karşıyaka Tramvayı önce Çiğli Merkez'e, ardından da Katip Çelebi Üniversitesi'ne kadar uzatılacak.

KARŞIYAKA VE ÇİĞLİ BÜTÜNLEŞECEK

Güzergahta ayrıca tramvayla birlikte yeni yaya ve bisiklet yolları da yapılacak. Büyükşehir Belediyesi, öncelikle tramvay hattının üzerinden geçecek karayolu köprüsüne paralel olarak yeni bir köprü inşa edecek. Proje için geri sayım devam ederken, tramvay sayesinde hem İZBAN'ın yükü azaltılacak, hem de Karşıyaka ile Çiğli arasında ulaşım bütünlüğü sağlanacak.

Ege Postası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.