Diyarbakır'a 3. OSB Geliyor!

Diyarbakır'a 3. OSB Geliyor!

Cazibe Merkezi Programı kapsamında yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören Diyarbakır'ın OSB ihtiyacı karşılanacak. Bölgede 3. OSB inşa edilecek.

A+A-

Diyarbakır'da OSB ihiyacının karşılanması için çalışmalar başlatıldı. Cazibe Merkezi Programı kapsamında bölgede oluşan yoğun talebi karşılamakta güçlük çekiyor. Valilik tarafından 2 bin dönümlük genişleme alan çalışmaları devam ediyor. 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, yatırımcılara 3. OSB müjdesini verdi. Aksoy, "Olarak Kalkınma Ajansımıza gelen müracaatlara baktığımızda yatırımcılarımızın Diyarbakır'a ilgisini gördük ve yeni arsa üretme arayışları içerisine girdik. Urfa yolu üzerinde 3000 dönümlük yeni bir OSB kurma çalışmalarımızı belirli bir aşamaya getirdik. Yeni bir OSB daha kazandırmak için çalışıyoruz. Bizim Ergani, Bismil gibi büyük ilçelerimiz var Buralarda da arsa arayışlarımız devam ediyor. İlçelerimizde de organize sanayi oluşturma adma gayretlerimiz var. Diyarbakır önemli ulaşım ağuıa sahip İllerden birisi. İskenderun ve Mersin limanlarıyla bağlantısı olan bir kent. Diyarbakır'da bir lojistik köy kurma ile ilgili de çalışmalarımızı belirli bir aşamaya getirdik'' diye konuştu. 

Diyarbakır bölgesinde 15 yılda 26 milyar liralık yatırımın gerçekleştiğini söyleyen Aksoy, Şu anda devam eden 163 projemiz var. Bu projelerin bedelleri toplam olarak baktığımızda yaklaşık olarak 4 milyar 850 milyon lira. Bu projeler içerisinde sadece birisini örnek vermek istiyorum. Silvan Projesi GAPm en büyük projelerinden birisi. Devletimizin, hükümetimizin büyük bir titizlikle tamamlanmasını bekledikleri projelerin başında geliyor. Bu proje tamamlandığında 2 milyon 351 bin dekarlık alan sulanmış olacak. 305 bin kişiye ek istihdam sağlanmış olacak. Bölgenin tarımsal verimliliği ve ürün çeşitliliği artmış olacak. Diyarbakır birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir kent. Özellikle kültür ve inanç turizmi için çok büyük değerleri var. Turizmin biraz daha gelişmesi iyi noktaya gelmesi adına da yine yürüttüğümüz çalışmalar var. Geçtiğimiz hafta sonu TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve yönetim kurulu ile seyahat acentelerini Diyarbakır'a davet ettik. Türkiye'nin önde gelen 40'ı aşkın tur operatörü ve seyahat acentesi Diyarbakır'a geldi. Diyarbakır'ı tekrar anlattık. Turizmden hak ettiği payı alması gerektiği konusunu kendileri ile paylaştık. Sadece Diyarbakır değil Batman'ı ile Mardin'i ile Urfa'sıyla turizm destinasyonu olarak tur organizasyonlarının gerçekleştirilmesini talep ettik. Çok sıcak karşıladılar. Önümüzdeki dönemde Diyarbakır'da yeniden turizm hareketliliği göreceğiz'' dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.