Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde ÇED Süreci Başladı

Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde ÇED Süreci Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak/Ege Mahallesi’nde yapacağı ve 1764 konut, 104 işyeri, 280 ofis ve 1 toplantı salonunu içeren kentsel dönüşüm projesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ÇED süreci başlatıldı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Roman vatandaşlara yönelik yapacağı Konak Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesi için start verildi.

2015 yılında Büyükşehir tarafından hazırlanan "Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" önemli bir gelişme yaşandı. İzmir Valiliği’ne sunulan ÇED raporuna onay geldi ve ÇED süreci başlatıldı.

375 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

Uzundere’de geçtiğimiz aylarda başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından Karabağlar’da 100 dönümlük alanda gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm için gözler Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin 5 Nisan’da gerçekleştireceği ziyarete çevrilirken 5 Nisan’a çevrilirken Ege Mahallesi kentsel dönüşümü için sürpriz açıklama geldi.

Uzun zamandır Büyükşehir tarafından çalışmaları devam eden ve ÇED onayı alan Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, 375 milyon TL’ye mal olacak. Şehrin kalbinde bulunan Ege Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi ile kentin cazibe merkezi haline gelecek.

1249 YAPI YIKILACAK

125.000 ölçekli planlamada “1. Derece Merkez-Merkezi İş Alanı”, 15000 ve 11000 ölçekli planlamada “Özel Planlama Alanı” olarak statüsü belirlenen proje için bölge konut, turizm ve ticaret alanı olarak belirlendi. Yeni kent merkezinde, doğusunda Melez Çayı, batısında İZBAN (İzmir Banliyo) demiryolu hattı ile sınırlanan ve 70 bin metrekarelik alanda yapılacak olan proje için ilk etapta 1249 yapı birimler halinde yıkılacak. 

ÇEHRESİ TAMAMEN DEĞİŞECEK

Proje ile Ege Mahallesi’nin çehresi tamamen değişecek. Proje ile “yerinde dönüşüm” hedefi gerçekleşecekken içinde yeşil alanların bulunduğu 6 katlı binalar yer alacak. Hak sahiplerine verilmek üzere A tipi avlulu tip bloklar ve B tipi kitle tip bloklar olmak üzere 2 farklı tipte konut bloğu inşa edilecek. Buna ilave olarak yine bir kısmı hak sahiplerine verilecek kule ile semt meydanı, açık ve kapalı otopark alanları, belediye hizmet binası, cami ve yeşil alanlar bulunuyor.

Alanda, toplam 872 adet üretilecek olan 6 ayrı A tipi konut için, kullanıcıların hak edişlerine göre, 1+1 2+1 3+1 seçeneklerinde ve 31 ve 114 metrekare arası büyüklüklerde konutlar verilecek. Ayrıca, 5 ayrı B tipi bloklarda da 37 m2 ile 116 m2 arasında değişen, 5,9 ve 10 katlı toplam 408 konut üretilmesi planlandı. Mahallede mevcut günübirlik ticari kullanımlar düşünülerek A Tipi konutların altında 15 m2 ile 74 m2 arası büyüklüklerde 60 adet konut altı ticaret birimi tasarlandı. Alana yapılacak kule ile toplam 1764 konut inşası hedefleniyor.

TURİSTLERİN UĞRAK YERİ OLACAK

Kafeler ve sanat galerileri ile 24 saat yaşayan ve turistlerin uğrak yeri olabilecek bir semt meydanının yapılması planlanırken yeşil alanlar, konut bloklarının ortak alanı olacak. Projede 5 bin 300 metrekarelik açık otoparkların yanı sıra A bloklarda her bloğun altına otopark konuldu. B bloklar için B1 ve B2 blokta ada sınırları dahilinde ihtiyacın karşılanacağı 3 kat otopark, B3, B4 ve B5 bloklarda ada içi ve konut altı otoparklar için blokların bodrum katları otopark olarak tasarlandı.

Alanın 8 bin 600 metrekarelik bölgesi belediye hizmet alanı olarak belirlenirken proje dahilinde 104 işyeri, 280 ofis ve 1 toplantı salonu bulunacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.