Eğribel Tüneli'nin İnşaatı Meclis Gündeminde!

Eğribel Tüneli'nin İnşaatı Meclis Gündeminde!

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Eğribel Tüneli'nin inşaatını meclis gündemine taşıdı. Bektaşoğlu tünel hakkında "Bitim tarihi belli değil ama inşallah bu yıl biter de elli yıldır beklediğimiz hasretle hizmete kavuşmuş oluruz. " dedi.

A+A-

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Eğribel Tüneli'nin inşaatını meclis gündemine taşıdı. 

Bektaşoğlu meclis toplantısında "Giresun'u İç Anadolu'ya bağlayan Şebinkarahisar yol güzergâhında bulunan Eğribel Tüneli'nin inşaatı sürüyor. Bitim tarihi belli değil ama inşallah bu yıl biter de elli yıldır beklediğimiz hasretle hizmete kavuşmuş oluruz. 

Ancak bu proje bir kez daha, yeniden etüt edilmeli çünkü sadece Giresun'la Şebinkarahisar'ı birbirine tünelle bağlamak yetmez. Tüneli daha cazip hâle getirmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için Anadolu'nun, Akdeniz'e kadar uzanan coğrafyasındaki bütün illerin Karadeniz'le ticaret amaçlı yollarla bağlanmasını sağlamak gerekir. 

Bu nedenle, tünelin Giresun-Dereli-Şebinkarahisar bağlantısı yüksek standartlı ticaret yolu şeklinde yapılmalı, ayrıca aynı yol güzergâhında ihalesi yapılan Pınarlar tünelli geçişi inşaata hazır olduğu hâlde bir türlü çalışma başlatılmamaktadır. 

Muhtarlar yöre halkının tepkilerini dile getirmektedirler hatta Hükûmetinizi Cumhurbaşkanına imzalı dilekçelerle bile şikâyet etmişlerdir. Pınarlar yolu neden başlamıyor? Bunun nedenini merak ediyoruz. Sayın Ulaştırma Bakanının araştırarak bilgi vermesini bekliyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.