Elazığ İmar Planının Sorumlusu Meclis Olacak!

Elazığ İmar Planının Sorumlusu Meclis Olacak!

Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Behçet Susmaz, Komisyon raporunu eleştirerek, “Elazığ için yapılan imar revize planı şehir merkezinde bir kaos ortamı yaratmıştır. İlerde bu kaos daha da büyüyecektir. Bunun bedeli de meclisimize ait” dedi

A+A-

Elazığ Belediye Meclisinin son gününde itiraz talepleriyle gündemde sıkça yer tutan imar komisyon raporu görüşüldü.  Mecliste yine tansiyonları yükseltecek tartışmalar yaşandı. İmar komisyon raporunu sert sözlerle eleştiren MHP Meclis Üyesi Behçet Susmaz, “Plan notları bilindiği üzere 05.8.2016 yılında Belediye Meclisimizden imar planı onaylandı. Ancak aradan 2 ay gibi bir sürede plan notlarında bir takım değişiklikler yapıldı. İmar planı ile ilgili maddeler içerisinde Elazığ’ın imar planını bozan maddeler de var. Zaten Elazığ için yapılan imar revize planı şehir merkezinde bir kaos ortamı yaratmıştır. İlerde bu kaos daha da büyüyecektir. Elazığ merkezdeki 18 mahallede büyük sıkıntılar var. Çevre planı için bir şey söylemiyorum. Ama şehir merkezi büyük bir sıkıntıya girecek. Bunun bedeli de meclisimize ait” dedi.

‘MADDE 61’DE YAPILAN DEĞİŞİKLİK ENTERESAN BİR DEĞİŞİKLİK’

Susmaz madde 45’te görüşülen otopark rampasının da uygun olmadığını öne sürdü. Sözlerini sürdüren Susmaz, “Madde 61’de yapılan değişiklik enteresan bir değişiklik” dedi ve Kot verilmeyen alanlarla ilgili tartışmayı fitilledi. Susmaz’ın Elazığ’da “4 adada kot verilmemiş.

Parselin cephesi 25 metreden küçük. Belediyemiz bu paresele imar çapı vermiş. Vatandaş buna itiraz edebilir. Ancak kotsuz alanlara bu durumda da iskan ruhsatı çıkmaz. 7 metrelik sokağın bir tarafına 15, diğer tarafına 12 katlı bina yapıyorsunuz. Sonra bina geriye çekiliyor. Çekme mesafesinin hesaplanması da ayrı bir konu” dedi.

‘BU İMAR PLANI 100 SENEYE HİTAP EDECEK BİR İMAR PLANIMIDIR?’

Eleştirilerine devam eden Susmaz çeşitli sorular da yöneltti. “Şimdi böyle bir sokak düşünebiliyor musunuz? Bu nasıl bir imar planı, bu nasıl uzun süreli bir imar planı, bu nasıl Elazığ’ın gelecek 100 senesine hitap edecek bir imar planı? Daha önceki toplantıda da Belediye Başkanımıza ‘Elazığ’da 7 metrelik yolların olduğunu söyledim. 7 metrelik yolan 15, 12 katlı binalar yapıyorsunuz’ dedim. Belediye Başkanımız da, ‘o yolar açılacak, binalar geri çekilecek’ dedi. ‘Hani geri çekilecekti.’ Zeminde ve bodrumda binayı komple bir inşaat alanı olarak kullandırıyorsunuz. Böyle bir imar planı şehrin geleceğine hitap edecek bir imar planı değil” ifadelerini kullandı.

‘KÖFTECİLER SOKAĞINI TRAFİĞE AÇMIYORUZ’

Susmaz’ın sert eleştirilerinin ardından söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Karahan Çelik, “Behçet Bey hiç bahsetmedi. Burada bahsi geçen sokak, Köfteciler Sokağı ve burası araç trafiğine kapalı olan halihazırda da 7 metrelik bir yoldan bahsediyoruz. Öncelikle kendimize şunu soralım. Biz Köfteciler Sokağını araç trafiğine açmak mı istiyoruz, yoksa mevcut haliyle mi kalmasını istiyoruz? Eğer Köfteciler Sokağını parsellerden üçer beşer metre çekip yaya trafiğinden araç trafiğine çevireceksek Behçet Bey’in dediği şeyleri yapabilirdik. Parselleri daraltırdık. Kamulaştırma yapardık. O sokağı araç trafiğine açardık. Önceden 5-6 katlı binaların bulunduğu bu sokakta pencereler birbirine 7 metreden bakarken şimdi 17-18 metreden bakacak” dedi.

‘5 METRELİK BİR PARSELE İMAR VERİLEMEZ’

Susmaz’ın kot farkına yönelik eleştirilerini de yanıtlayan Çelik, “Kot verilmeyen 4 tane ada var. Bunlar Köfteciler Sokağına bakıyor. Bildiğiniz gibi Köfteciler Sokakta cephesi 1, 1.5, 2 metre olan dükkanlar var. Yani buraya 25 metre cephe konulması halinde 10-15 tane dükkânın ticaretini bir süreliğine sona erdirip, orada inşaat yapmak gerekiyor. Tabi böyle bir şey orası için uygulanabilir değil. Bir anda 10-15 dükkânın aynı anda birleşmesini isteyemeyiz. Dolayısıyla biz buraya pozitif bir ayrımcılık yaptık. Bu sadece Köfteciler Sokak için geçerli. 25 metre cephe şartını kaydırdık. 25 metre cephe şartını kaldırınca elbette ki 5 metrelik bir parsele imar verilmez. Ama 14, 15, 16 metre derinliğinde bir parsele imar çapı verilebilir ve inşaat yapılabilir” diyerek eleştirilere gerekli yanıtı verdi.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.