Emlak Sektörünü İlgilendiren 5 Madde Torba Yasada

Emlak Sektörünü İlgilendiren 5 Madde Torba Yasada

Mecliste görüşülen 127 maddelik Torba Tasarı'da emlak sektörüne yönelik 5 madde yer alıyor. İşte emlak Sektörünü ilgilendiren o maddeler...

A+A-

Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı olan Torba Tasarının görüşmelerine TBMM Genel Kurulunda yarın devam edilecek. 

Kamu lojmanlarının satılmasına ilişkin düzenlemelerin de yer aldığı 127 maddelik "Torba Tasarı" beş bölüm halinde ele alınacak.

Tümü üzerindeki görüşmeleri tamamlanan Tasarının yarın birinci bölümü üzerinden müzakere edilecek. 

Torba Tasarı hangi düzenlemeleri içeriyor?

1- Bazı kamu lojmanları satışa konu olabilecek. Lojmanda oturan kamu görevlilerine öncelikli satın alma hakkı verilecek.

2- Hazineye ait olup belediye mücavir alan sınırları içinde tarımsal amaçlı kullanılan araziler kullanıcılarına doğrudan satılabilecek.

3- Tasarı ile turizm yatırımcıları kira sürelerini 49 yıla uzatabilecek. Ayrıca isterlerse tesislerin olduğu yerleri satın alabilecek.

4- Vakıflar Genel Müdürlüğü ve mazbut vakıflara ait taşınmazların kira süresi azami 3 yıl olacak. Bu süre ancak 10 yıla kadar artırılabilecek.

5- Tüzel kişiliği kaldırılan köylerde Emlak Vergisi Kanununa göre alınması gereken emlak vergisi ile Belediye Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarının alınması, 31 Aralık 2017 tarihinden 31 Aralık 2020 tarihine ertelenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.