Emlak Vergisi Artışı Yüzde 50'yi Geçmeyecek

Emlak Vergisi Artışı Yüzde 50'yi Geçmeyecek

Başbakan Binali Yıldırım yüksek emlak vergisi bedelleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım "Yüzde 3 bin... Böyle bir şey yok ki memlekette ya. Bu vatandaşa zulümdür. Öyle kafasına göre bir arttırma olur mu ya. Kızıyor adama bu sokak bana a

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım'ın ekonomi ile ilgili açıklamalarında bulundu. Açıklamalar arasında dikkat çeken konu ise emlak vergisindeki artışlar oldu. 

EMLAK VERGİSİ YENİLENSİN

*Zorunlu deprem sigortasını yaygınlaştırıyoruz. Taşeron işçilerin sorunlarını çözüyoruz. Asgari ücretin vergi dilimi değişmesinden kayıplar vardı, onu ortadan kaldıracak ve değişmeyecek şekilde düzenlemeler yapıyoruz. Bunun farkını biz bütçeden karşılayacağız. Kimse asgari ücretin altında ücret almayacak.

EKİM BAŞINDA SÜRE DOLUYOR

*Türk Telekom iyi gidiyor. Göstergeleri de iyi. O ortaklıktan kaynaklanan sıkıntılardan kurtuldu. Niye? Biz yönetimi değiştirdik. Malum yüzde 55’si Hariri grubuna aitti. O yüzde 55’in de yüzde 35’i Suudi Arabistan Devlet Telekom şirketine aitti. Hariri grubu başka işlerinden dolayı sıkıntıya girdiğinden, Telekom’da da bunun sonuçları oldu ve borçlarını ödeyemedi.

Şimdi ortaklık sözleşmesine göre bu ayın Ekim’in başında süre doluyor ve bizim kamu olarak bu sözleşmeyi temerrüt hali olduğu için müdahale etme hakkımız var. Ne oluyor? Bankaların alacağı var, ödeyemiyor. O halde biri gelip diyecek ki bize, 'Ben bu borçları üstleniyorum ve yeni ortak olmak istiyorum. Kabul ediyor musunuz' Şartlar uygunsa olur, değilse bankalar borçları yeniden yapılandırır.

YÜZDE 50'Yİ GEÇEMEYECEK

*Asgari ücretin vergi dilimi değişmesinden kayıplar vardı, onu ortadan kaldıracak ve değişmeyecek şekilde düzenlemeler yapıyoruz. Bunun farkını biz bütçeden karşılayacağız. Kimse asgari ücretin altında ücret almayacak.

*Bir düzenleme, bazı belediyeler emlak vergi değerlerini astronomik artırdılar. Yüzde 3 bin, böyle bir şey yok ki memlekette ya. Bu vatandaşa zulümdür. Öyle kafasına göre bir arttırma olur mu ya. Kızıyor adama bu sokak bana az oy verdi, bas vergiyi. Yüzde 50’yi geçemeyecek.

Turizm bölgelerinde bunlar hep devletten 49 yıllığına tahsisli veya kiralık. Bunları tekrar uzatıyoruz sürelerini. Yeniliyoruz anlaşmalarını, bir 49 yıl daha vereceğiz. Hem kaynak oluşacak, süreleri yaklaştıkça yatırım yapmıyorlar. Bu şekilde güzel düzenlemeler var."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.