Esenler'de Kentsel Dönüşüm Kapsamında 40 Bin Konut Yenilenecek

Esenler'de Kentsel Dönüşüm Kapsamında 40 Bin Konut Yenilenecek

Esenler Belediye başkanı Tevfik Göksu ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Göksu 2023 yılına kadar kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Esenler'de 40 bin konutun yenileneceğini söyledi.

A+A-

Esenler Turgut Reis Mahallesi'nde hayata geçirilen Ömür İstanbul projesi Tekstilkent Ramada Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Efitaş İnşaat, Esenler Belediyesi ve Eskon İnşaat ortaklığı ile hayata geçirilen Ömür İstanbul 10 bin metrekare arsa alanı üzerinde yükseliyor. Projede 278 konut ve 3 ticari ünite yer alıyor.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalar yaptı. İlçede yenilenmesi gereken 100 bin konutun 26 bin adetini yenilediklerini söyleyen Başkan Göksu kalan konutları da en kısa zamanda yenileyeceklerini belirtti.

Dönüşümde ikinci etap kapsamında 40 bin konut üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirten Göksu "Metrekareye en fazla insan düşen ilçelerden biri Esenler. Buradaki yapıların neredeyse tamamı mühendislik hizmetlerinden yoksun." dedi. İlçedeki 74 bin konutun acilen yenilenmesi gerektiğini belirten Göksu "Esenler'de 5 yıl önce 100 bin konutun yenilenmesi gerekiyordu. Şu ana kadar 26 bini yenilendi. 74 bin konut yenilenmediği sürece olası depremde büyük bir risk taşıyor. çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

En fazla konut yıkmış ve hak sahiplerine teslim etmiş belediye olduklarını söyleyen Göksu ilçedeki 2 bin konutun yıkımlarına önümüzdeki günlerde başlayacaklarını belirtti. Yıkımların Çiftehavuzlar, Oruçreis ve Tuna mahallelerinde başlayacağını dile getiren Başkan Göksu 40 bin konutu 2023 yılına kadar yenileceklerini de sözlerine ekledi.

Türkiye'de kentsel dönüşümün nedeni can güvenliği

Toplantıda dünyadaki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili de açıklamalar yapan Tevfik Göksu, "Dünyada kentsel dönüşüm çalışmaları yapan şehirlerden birisi Paris'tir. Yenilenmesi 17 yıl sürmüştür. Yenileme çalışmalarındaki ilk sebep kültürel, estetik, mimari ve ticari kaygılardır. Ancak Türkiye'de kentsel dönüşüm yapılmasının en önemli nedeni can güvenliğidir." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.