Ev Alan Kazançlı Çıkar!

Ev Alan Kazançlı Çıkar!

"Şu anda yatırım yapanlar karlı çıkar" diyen ATSO Emlak Komisyon Başkanı Halil Ersoy, 16 Nisan’daki referandum sonuçlarında ‘Evet’ çıkmasıyla birlikte gayrimenkul fiyatlarının da artacağını ifade etti.

A+A-

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Emlak Komisyon Başkanı Halil Ersoy, referandum sürecinin sonuçlanmasıyla birlikte, gayrimenkul piyasasındaki dalgalanmalar hakkında açıklamalarda bulunarak, “Referandum bitti artık. 2019 yılına kadar herhangi bir seçim yok. Bu nedenden dolayı herkes yatırımını yapacaktır. Önüne bakacaktır. Daire ihtiyacı olan daire alacaktır. Fiyatlar da normaldir. Gayrimenkul alma zamanıdır. Önümüzdeki süreçte fiyatlar artabilir. Şu anda gayrimenkul almalarında fayda vardır. Şu anda yatırım yapanlar karlı çıkacaklardır” şeklinde konuştu.

Antalya’da kiralık daire sorunu

Ersoy, Antalya’da kiralık daire sorunu olduğuna işaret ederek, “Antalya’da kiralık daireler pahalıdır. Fakat satılık daire fiyatları daha uygundur. Vatandaşın kiralık dairelere talebinde artış yaşanmasından dolayıdır. Herkes elini çabuk tutmalıdır” dedi. Başkan Ersoy, referandum sonucundan ‘Evet’ çıkmasıyla emlak fiyatlarının önümüzdeki günlerde artış yaşanacağını dile getirdi. Referandum sürecinde piyasanın durgun olduğunu ifade eden Ersoy, “Şu anda Antalya’da referandum sonuçlarının belli olmasından sonra piyasa hareketlendi. Parası olan dairesini alsın, yatırımını yapsın. Parasını bankada tutmasın. Paranın bankada getirisi yoktur. Gayrimenkul sektörü yaşanan olumsuzluklara rağmen büyümeye ve talebini artırmaya devam ediyor. Gayrimenkul en güvenli ve zamansız bir yatırım aracıdır. Koşullar, olaylar ne olursa olsun, gayrimenkule yatırım yapmaya devam edilmelidir. 2018 yılı için de bunun devam edeceğini düşünüyoruz” diye konuştu. Antalya dışındaki gayrimenkul piyasası hakkında da bilgiler veren Ersoy, “İstanbul’a baktığımızda kiralar ucuz; satılık ev fiyatları pahalıdır. Antalya’da bu durum tam tersidir. Kiralık daireler pahalı; satılık daire fiyatları ise uygundur. Kiralık daire bulmak güç” ifadelerini kaydetti.

Antalya Akdeniz Manşet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.