Folkart'tan Uzundere Kentsel Dönüşüm İhalesine 2. Kez Teklif

Folkart'tan Uzundere Kentsel Dönüşüm İhalesine 2. Kez Teklif

Uzundere’deki büyük dönüşüm projesi için dördüncü kez ihaleye çıkıldı. Değiştirilen şartname sonrası tek teklif yine Folkart Yapı’dan geldi.

A+A-

Uzundere’de kente ve ülkeye örnek olması beklenen kentsel dönüşüm projesi dördüncü kez ihaleye çıktı.

Başkan Aziz Kocaoğlu süreçte müteahhitlere yaptığı çağrılardan sonuç alınamazken, İzmir’de bir ilk olacak projeye  çeşitli seferler çağrı yaptığı ancak bir türlü sonuç alınamayan, İzmir’de ilk olacak kentsel dönüşüm projesi için yine tek teklif Folkart’tan geldi.

Folkart Yapı ihale dosyasını sunarken süreç nedeniyle tıkanan ve gecikmeye uğrayan kritik proje de önümüzdeki aylarda start alacak. "Uzlaşmaya dayalı ve yerinde dönüşüm" anlamında ilk olacak proje toplam 600 günde tamamlanacak.

FOLKART TEKLİFİNİ YİNELEDİ
Kapalı zarf usulü olarak yapılan ihalede Folkart Yapı'nın sunduğu teklif dosyası geçerli sayıldı. Tahmini maliyeti 64,5 milyon lira açıklanan üç etaplı projenin ilk etabını üstlenecek şirket, yaklaşık 20 ayda projeyi tamamlayarak anahtar teslimi yapacak.

ŞARTNAMEDE REVİZYON YAPILMIŞTI 
Türkiye ve İzmir'e örnek teşkil edecek proje için ilk olarak 18 Mayıs, ardından 2 Haziran, son olarak da 29 Temmuz’da olmak üzere toplam üç kez ihaleye çıkan ancak üst üste iptal kararı almak zorunda kalan Büyükşehir Belediyesi, projenin teslim süresini 450 günden 600 güne, hak sahiplerine ödenecek kira yardımlarını da 18 aydan 36 aya çıkartmıştı.

PROJENİN TÜM DETAYLARI 

Projeye ait tüm alt yapı ve üst yapı uygulama projeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandı ve inşaat ruhsatları alındı. Proje alanındaki hak sahiplerinin tapuları da Büyükşehir Belediyesi adına devralındı. İhale kapsamında firmalar, Uzundere Mahallesi'ndeki toplam 12 bin 809 metrekare alandaki 280 konut ve 33 işyeri için teklif verecekler. 9 bloktan oluşan iki adada büyüklükleri 68 ile 131 metrekare arasında değişen, 2+1 ve 3+1 olmak üzere farklı konut tipleri bulunuyor. İş yerlerinin büyüklükleri ise 30 metrekare ile 230 metrekare arasında değişiyor.

“Yüzde 100 uzlaşma” ve “yerinde dönüşüm” özelliğiyle Türkiye’deki kentsel dönüşüm çalışmalarında milat olması beklenen Uzundere konukları için daha önce ihaleye çıkılmış, son gerçekleştirilen ihale, teklif veren firmanın belgelerinin idari şartnamede istenilen şekilde düzenlenmemesi nedeniyle iptal edilmişti.

Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı tamamlandıktan sonra ticaret, ofis ve otel kompleksinin yanı sıra gençlik merkezi,  buz pisti,  yarı olimpik yüzme havuzu, basketbol, futbol sahaları, tenis kortu içeren spor ve eğitim ağırlıklı bir spor kompleksi, sosyal ve kültürel merkezler, pazar alanı, otopark alanları ve yeşil alanlardan oluşan bir çekim merkezi haline gelecek. Tüm sosyal ve teknik donatı alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları, yeşil alanlar ve yollar Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.