Galatasaray Riva Projesinin İhalesi 8 Haziran'da!

Galatasaray Riva Projesinin İhalesi 8 Haziran'da!

Emlak Konut'un Galatasaray Spor Kulübü ile 29 Haziran 2016’da imzaladığı protokol sonrasında geliştireceği Riva projesinin ihale tarihi açıklandı. Proje için hazırlatılan mimari görseller yayınlandı. İşte Galatasaray Riva projesinin ihale detayları...

A+A-

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 5 büyük ihaleye hazırlanıyor. İstanbul ve İzmir'de ihalelere hazırlanan Emlak Konut'un ihaleleri arasında en çok dikkatli Riva arazisi çekiyor.

Uzun süredir mali sorunlarla boğuşan ve Galatasaray Spor Kulubü’nün en büyük gelir umudu olan Riva ve Florya arazileri için Emlak Konut 8 Haziran'da ihaleye çıkacak. Bu sezon ligde varlığını gösteremeyen Galatasaray için ihale sezon sonu moral olacak. 

Emlak Konut GYO ile Galatasaray Spor Kulübü arasında 29 Haziran 2016’da protokol imzalanmıştı. Riva’daki 1 milyon 76 metrekarelik arazisi için ihale başvuruları 12 Mayıs 2017’de başlıyor.

İhalede sonucunda ortaya çıkacak arsa bedelinin yüzde 80’i Galatasaray’ın, yüzde 20’si de Emlak Konut'un olacak. Emlak Konut, Riva’daki arazinin değerini toplam 388.7 milyon lira olarak,Florya’daki arasının değerinin ise yaklaşık 120 milyon lira olarak açıklamıştı.Buna göre Galatasaray’ın Riva ve Florya arsaları için en az 508.7 milyon lira gelir elde etmesi bekleniyor. 

İhaledeki rekabet ve 3’üncü köprü nedeniyle Riva’daki değer artışı göz önüne alındığında, projenin hem satış geliri hem de arsa bedelinde artış bekleniyor. Arsa bedelinin 1 milyar liralara yaklaşacağı sektörde konuşuluyor. 

Riva'ya ekolojik köy

Hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleştirilecek Emlak Konut Riva ihalesi kapsamında inşa edilecek proje ekolojik ve sürdürülebilir mimari yaklaşımlarla tasarlandı. EKO-KÖY projesinin toplam konut alanı 869 bin 522 metrekare. Projede 206 bin 497 metrekare özel orman alanı bulunuyor. Emlak Konut Eko-Köy projesi için köy ve doğa yaşantısının harmanlandığı birçok farklı konseptin bu projede hayat bulması için ihale şartnamesine belirli maddeler ekleyecek. Emlak Konut, Riva projesi için örnek bir proje de hazırlattı. 

İşte Galatasaray Riva projesinin görselleri;

Emlak Konut Riva arazisi görseli;

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.