Gayrimenkul Sektörü Yurtdışına Açılıyor

Gayrimenkul Sektörü Yurtdışına Açılıyor

Türkiye'deki gayrimenkul sektörünün temsilcileri, “Türkiye yatırım için doğru adres” mesajı vermek için yurtdışı turuna çıkıyor.

A+A-

Emlak Konut GYO ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) 60 bin konut ve ofis için bir kampanya yaptı. 1 ay süre ile peşinat yüzde 20’ye, faiz 0.7’ye çekildi, vade 120 aya uzadı.

3 FUARA HAZIRLIK

Gayrimenkul sektörünün üreten, vergi veren, 2 milyon kişiye istihdam sağlayan ve 200 alt sektörü besleyen ve dolayısıyla milyonlarca kişiye dokunan bir sektör olduğunu söyleyen GYODER Başkanı Aziz Torun, büyüyen ve gelişen, 2023 hedefleri olan Türkiye için gayrimenkul sektörünün stratejik öneme sahip olduğunu belirtti.

AVRUPA’YA DA GİDECEK

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Fransa’da gerçekleşen uluslararası gayrimenkul fuarı Mipim ile Dubai’de gerçekleşen Cityscape’e her yıl katıldıklarını ancak bu yıl daha da güçlü bir katılım yapacaklarını ifade etti.

Emlak Konut GYO tarafından yapılacak yurtdışı turlarının Körfez ülkeleri ile sınırlı kalmayacağını dile getiren Kurum, “Eylül ayında Londra, Amerika, Frankfurt ve Paris’e ‘roadshow’a gideceğiz. Hem şirketlerimizin hem de ülkemizin yarınları bugünden daha iyi olacak ve bunu yabancı yatırımcılara anlatacağız. Sırtımızdaki yükten kurtulduk ve artık daha hızlı koşacağız” diye konuştu.

Türk gayrimenkul sektörü yurtdışına açılıyor

PANELLER YAPILACAK

Aziz Torun, yurtdışındaki negatif algıyı kırmak için etkin lobi yapacaklarını açıkladı. İnşaat şirketlerinin Dubai, Kuveyt ve Cidde’de gerçekleşecek fuarlarda 400-500 metrekarelik stantlar kiralayacağını dile getiren Aziz Torun, “Fuarlara hazırlıklı gideceğiz. Arapça tercümanlar, hukukçular olacak. Paneller ve bire bir görüşmelerde Türkiye’ye nasıl yatırım yapılacağının yabancılara anlatılacağız” dedi.

VATANDAŞLIK BEKLENİYOR

Geçen yıl ülke genelinde yabancıya yaklaşık 23 bin konut satıldığını ve 4.5-5 milyar dolar gelir edildiğini belirten sektör temsilcileri artık 10 milyar dolar üzerine çıkmanın mümkün olduğunu belirtiyor.

Sektörde yeni bir finansman modeli olan gayrimenkul fonlarının yabancı yatırımcı çekmek için önemli bir adım olduğunu belirten sektör temsilcileri, “Yabancının talep ve beklentisine göre de konut üretilmeli. Bunun yanında kamudan da destek gelirse yabancıya mülk satışı artar. Bürokrasi yüzünden ev alan yabancı aylarca oturma iznini alamıyor. Sistemin daha kolay ve hızlı çalışması gerekiyor. Ayrıca uzun süreli oturma izni ve belli bedel üzerinde ev alana vatandaşlık verilmesi büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.