Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm 796 Konut İhalesi Yapıldı

Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm 796 Konut İhalesi Yapıldı

TOKİ tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında Gaziosmanpaşa Sarıgöl ve Yenidoğan Mahalleleri'nde inşa edilen 796 konut ve 13 dükkanın ihalesi yapıldı.

A+A-

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, “Kentsel Dönüşüm Projesi” çerçevesinde, İstanbul’un Gaziosmanpaşa İlçesi Sarıgöl ve Yenidoğan Mahalleleri 1. Etabında inşa edilecek 796 konut ile 13 dükkânın ihalesi yapıldı. 27 Nisan, Perşembe günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca sosyal tesis ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.

Projedeki konutların 521’i 2+1, 271’i 3+1 ve 4’ü ise 4+1 planında inşa edilecek.

TOKİ ile Gaziosmanpaşa Belediyesi arasında imzalanan protokolle Gaziosmanpaşa İlçesi’nin Sarıgöl ve Yenidoğan Mahallelerinde 230 bin 560 metrekare büyüklüğündeki alanda 4 etaplık kentsel dönüşüm çalışması başlatıldı.

Kentsel dönüşüm projesinin 1.etabının bulunduğu Sarıgöl Mahallesi’nde (47.100 metrekare büyüklüğündeki alanda) toplam 253 hak sahibinin 245’i ile anlaşma sağlanarak niteliksiz 302 adet (435 bağımsız birim) yapının tasfiye işlemi tamamlandı.

Kentsel dönüşüm projesi ile 6306 sayılı Kanun kapsamında “Riskli Alan” ilan edilen ve deprem riski taşıyan, köhnemiş, çarpık yapılaşma bulunan ve yeterli sosyal donatı olmayan alanda “yerinde dönüşüm” esas alınarak, hak sahiplerine dükkânları, parkı, peyzajı ile çağdaş standartlarda nitelikli bir yaşam alanı oluşturulması amaçlandı. Cephe tasarımlarında modern mimari anlayış hâkim kılındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.