GGC TOKİ Konutları 2017'de Teslim!

GGC TOKİ Konutları 2017'de Teslim!

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, projeyle ilgili son gelişmeleri yakından takip etmek ve bilgi almak üzere TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ile, Ankara’daki TOKİ Merkez binasında bir araya geldi.

A+A-

Toplam 18 bloğun yer aldığı proje kapsamında Gaziantep’teki basın emekçilerine toplam 350 konut tahsis edilecek. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, projeyle ilgili son gelişmeleri yakından takip etmek ve bilgi almak üzere  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan ile, Ankara’daki TOKİ Merkez binasında bir araya geldi. 

Ziyarette, şu ana kadar devam eden süreç ile ilgili bilgi alış verişinde bulunan TOKİ Başkanı Ergün Turan ve GGC Başkanı İbrahim Ay, gazetecilerin yaşam alanlarının en iyi şekilde oluşturulması noktasında, her türlü özverinin gösterileceği konusunda hem fikir oldular.

BAŞKAN AY’DAN MÜJDELİ HABERLER

Ziyaret hakkında bilgi veren Başkan İbrahim Ay, üyelerin merakla beklediği, evlerin kura çekimi ve peşinatların belirlenmesi noktasında olumlu sonuçlar aldıklarını açıkladı. Ay “Gazeteci arkadaşlarımızın, aileleriyle birlikte yaşam sürecekleri konutların yapım aşamasında her türlü ayrıntıyı yakından takip ediyoruz. Şu ana kadar konutların peşinatları ve daire tahsisleriyle ilgili belirsiz bir süreç vardı. Bu konuda TOKİ Başkanı Sayın Ergün Turan ile yaptığımız görüşme sonucu, tarih ile ilgili söz aldık. Bu ay içerisinde 2+1 ve 3+1 dairelerin fiyatları, üyelerimizin ödeyecekleri peşinat miktarları belli olacak. Bu kapsamda, kura çekimi yapılarak, üyelerimizin oturacakları dairelerde tespit edilecek. Böylece bazı belirsizlikleri ortadan kaldırarak, konut sahibi olmayı bekleyen üyelerimizin gelecekle ilgili planlarını da bu doğrultuda yapmalarını sağlamış olacağız” dedi.

TURAN “SÖZ VERDİĞİMİZ TARİHTEN ÖNCE TESLİM EDECEĞİZ”

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ise, İbrahim Ay ile yaptığı görüşmede, gazetecilerin zor şartlar altında çalıştığını bildiklerini belirterek “Biz de gazeteci arkadaşlarımızın, yaşamsal standartlarını daha da yükseltebilmek için, yaptığımız konutlarda her türlü ayrıntıyı düşünüyoruz. Bu kapsamda, TOKİ standartlarında kullandığımız malzemelerin en iyisini tercih ediyoruz. Ayrıca kullanılan malzemelerin kontrollerini de titizlikle takip ediyoruz. Sizin aracılığınızla, Gaziantep’teki tüm basın emekçisi arkadaşlarımızı selamlıyorum. Onları 2017 yılı içerisinde ev sahibi yapmış olmanın gururunu birlikte yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

AY: 2017 YILI ORTASINDA ANAHTAR TESLİMİ YAPILACAK

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, uzun süredir üzerinde çalıştıkları Toplu Konut Projesi’nin inşaat sürecinin hızla ilerlediğini belirterek “Konutlarımızın şu anda kaba inşaatı tamamlandı. Bizim hedeflediğimizden daha iyi bir noktada ilerleme kaydedildi. Bu konuda TOKİ ile birlikte özveriyle çalışan Aksay firmasına da teşekkür etmek istiyorum. Büyük bir aksilik olmaz ise, meslektaşlarımıza konutlarını Temmuz-Ağustos gibi teslim etmeyi planlıyoruz. Ayrıca üyelerimizin görmesi açısından hazırlanan 3-1 ve 2-1 örnek daireler A’dan Z’ye tamamlanmış bir şekilde yine bu ay içerisinde, yapacağımız toplu bir gezi ile görülebilecek” dedi.

Yapılan evlerin TOKİ standartlarının üzerinde olduğunun altını çizen İbrahim Ay, “Hepimizin gördüğü üzere, yaptığımız konutlarda, işçilikten, kullanılan malzeme kalitesine kadar her şey titiz bir şekilde yürütülüyor.  Projede yoğunluklu bir yeşil alan bulunuyor. Bin tonluk bahçe sulaması için su deposu var. Her blokta 2 adet asansör hizmet verecek. Daireler arasında üst düzey ses izolasyonu var. Merpen ve merpen boşluklarında özel mermerler kullanıyor. Dış cephe Gaziantep’e özgü özel taşlarla tasarlanıyor. Açık otopark, spor alanları ve sosyal donatı alanlarının yanı sıra yeşil alana bin 150 ağaç dikimi yapılacak. Projede bay-bayan mescit, her binanın altında sığınak ve ortak depo alanı ve kapıcı daireleri bulunmakta. Binalarda kat yoğunluğu oluşmamasına özen gösterildi. Bloklar 6-7’şer kat şeklinde inşa ediliyor. Her yönüyle son derece modern bir yaşam sitesi oluşturuluyor.  Şunu söylemek istiyorum. Burada konut sahibi olacakmeslektaşlarımla birlikte aynı heyecanı bende yaşıyorum. İnşallah Ağustos ayında, anahtarları da teslim ederek, bu gururu hep birlikte camia olarak yaşarız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.