Gölcük Yeni Sanayi Sitesi 2018'de Tamamlanacak!

Gölcük Yeni Sanayi Sitesi 2018'de Tamamlanacak!

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük'te kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaatına başlanılan Yeni Sanayi Sitesi'nindeki çalışmaları inceledi

A+A-

Yeni Sanayi Sitesi çalışmalarını yerinde inceleyen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yaptığı açıklamada “3 riskli ve 2 rezerv alan olan bölgede çalışmalarımıza başladık. Sanayi Çarsısı ve Denizevler Bölgesinin Dönüşümü eş zamanlı olarak gidiyor. Malumunuz 14 Kasım 2016’da yeni yapılacak olan Sanayi Çarsısının yapımı ihalesini yaptık. 2 Ocak 2017 tarihinde de yer teslimini yaptık ve 18 ay sonra da Sanayi Çarsısının bitmesi sağlanacak. Bu bölgeye muhtelif büyüklüklerde 418 tane dükkan yapılıyor. Öncelikli olarak Dumlupınar mahallesinde mülk sahibi veya kiracı olan mevcut sanayi esnafı taşınacak. Gölcük Belediye Meclisimiz, Kent Konseyi ve Esnaf ve Sanaatkarlar Odası tarafından 2 Kasım 2016 tarihinde alınan kararla Gölcük’ün muhtelif bölgelerinde sanayiye gitmesi gereken tüm esnaflarımızın da oraya taşınması kararı alındı. Mevcut Sanayi çarşısının bitimiyle eş zamanlı olarak da geçiş sağlanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışma sistemi içerisinde, sermaye piyasası kurulu uzmanlarına dükkanlarının fiyatları tespit ettiriliyor. Burada Spk Uzmanlarının tespiti yaparken, fiyatı belirlerken ele alacağı kriterler 6306 Kanunun uygulanma yönetmeliğinin 13. ve 3. Maddesinde açıkça belirtiliyor. Kesinleşen ihale bedeli, Kamulaştırma bedeli, proje giderleri, istimlak edilen bölgelerdeki binaların yıkım ve nakdi giderleri, vatandaşların kesilen ağaçlarının bedeli, müşavirlik hizmetleri bedelleri gibi bütün giderler bir havuzda toplandı ve buradan da bu giderleri karşılayacak bir gelir sapama adına da dükkanların satış fiyatları hiçbir kar elde etme amacı güdülmeden belirlendi. SPK uzmanları tarafından belirlenen bu fiyatlar da kamuoyuyla paylaşıldı.

Gölcük Belediyesi olarak bu önemli projede sorumluluğu üstlendik. Bizler esnaf arkadaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek, onların beklentilerine cevap verebilmek adına taşın altına elimizi koyduk. Bunu yaparken de bir takdir veya teşekkür beklemedik. Esnafımızın ve vatandaşımızın mutluluğu bu işi amaç edindik ve bu iş de başarıyla yürütülüyor. Mücadelemizi her daim sürdürdük ve sonuna kadar da sürdürmeye devam edeceğiz” diyerek çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ve hedeflenen süre içerisinde de bu projenin hayata geçirilmesini sağlayacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.