Gümüşhane Defterdarlığı'ndan 4.5 Milyona Satılık 2 Arsa

Gümüşhane Defterdarlığı'ndan 4.5 Milyona Satılık 2 Arsa

Gümüşhane Defterdarlığı Azular mahallesinde mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 4.5 milyon liralık 2 adet arsayı satışa çıkardı.

A+A-

Gümüşhane Defterdarlığı Azular mahallesinde mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 4.5 milyon liralık 2 adet arsayı satışa çıkardı.

GÜMÜŞHANE DEFTERDARLIK MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ

2 adet taşınmazın satış ilanı

1-a) Gümüşhane İli, Merkez İlçe, Arzular Mahallesinde bulunan 103 ada, 47 parsel nolu ve 25.586,04 m2 yüzölçümlü, ham toprak vasıflı mülkiyeti Maliye Hazinesine ait tahmini bedeli 3.222.000,00.-(Üçmilyonikiyüzyirmiikibin)TL, Geçici Teminatı 805.500,00.-(Sekizyüzbeşbinbeşyüz)TL’sı olan taşınmaz mal 18/04/2017 günü saat 10.00’da,

b) Gümüşhane İli, Merkez İlçe, Arzular Mahallesinde bulunan 103 ada, 49 parsel nolu ve 5.637,91 m2 yüzölçümlü, ham toprak vasıflı mülkiyeti Maliye Hazinesine ait tahmini bedeli 1.310.000,00.-(Birmilyonüçyüzonbin)TL, Geçici Teminatı 327.500,00.-(Üçyüzyirmiyedibinbeşyüz)TL olan taşınmaz 18/04/2017 günü saat 10.30’da, 

-Defterdarlık Milli Emlak Müdürü Odasında (Valilik 3. Kat) toplanacak Komisyon huzurunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre AÇIK TEKLİF USULÜ ile satış ihaleleri yapılacaktır. 

- 1’inci sıranın (a) bendinde belirtilen Taşınmaz mal imar planında sanayi alanı olarak ayrılmış ve üzerinde 60,82 m2’lik bir adet hazineye ait su deposu mevcut olup, depoya gelen suyun idare ile ilgisi bulunmamaktadır. Taşınmazın depo ile birlikte toplam 14.634,46m2lik kısmı malzeme sahası olarak kullanılmaktadır.

-1’inci sıranın (b) ) bendinde belirtilen Taşınmaz mal imar planında sanayi alanı olarak ayrılmış ve üzerinde 226,58 m2’lik hazineye ait Preblending Binası, 167,32 m2’lik Yer Bunkörleri, 506,95 m2 Katı Stok Holü ve bu holün önünde 52,00 m2’lik yapı mevcut olup, Taşınmazın yapılarla birlikte toplam 3.573,57m2lik kısmı malzeme sahası olarak kullanılmaktadır. 

2) İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale gün ve saatine kadar; 

-2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 26’ıncı maddesi uyarınca yukarıda miktarı yazılı aşağıda belirtilen değerlerden birinin Geçici Teminat olarak Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğüne yatırmaları ve alındı aslının diğer istenilen belgeler ile birlikte İhale Komisyonuna teslim etmeleri gerekir. 

a) Tedavüldeki Türk Parası,

b) Mevduat veya katılım bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları,

c) Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dâhil edilerek ihraç edilmiş ise, bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır.),

ç) Taşınmaz satış ihalelerinde, dışarıda yerleşik kişiler ile geçimini yurt dışında temin eden Türk vatandaşlarından, teminat olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca belirlenen konvertibl döviz.

(d) Mevzuata aykırı olarak düzenlenmiş teminat mektupları kabul edilmez. Üzerinde suç unsuru tespit edilen teminat mektupları, gerekli kovuşturma yapılması için Bakanlığa intikal ettirilir. Her teminat mektubunda daha önce ilgili banka şubesince verilen teminat mektupları toplamı ile aynı şubenin limitlerinin de gösterilmesi zorunludur. Yabancı bankaların ve benzeri kredi kuruluşlarının kontrgarantilerine dayanarak bankaların verecekleri teminat mektupları, yukarıdaki miktarlara dâhil değildir.

(e) Mevduat veya katılım bankalarınca verilen teminat mektupları dışındaki teminatların istekliler tarafından ilgili muhasebe birimine yatırılması zorunlu olup, bunlar ihale komisyonlarınca teslim alınamaz. Üzerlerine ihale yapılanların teminat mektupları, ihaleden sonra ilgili muhasebe birimine teslim edilir ve üzerlerine ihale yapılmayan isteklilerin geçici teminatları hemen geri verilir. 

3) İhaleye İştirak edeceklerin;

a) Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları,

b) Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri

c) Gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını gösterir fotoğraflı Nüfus cüzdanı veya herhangi bir kamu kuruluşunca tasdikli T.C. Kimlik numarasını gösterir kimlik kartı, pasaport gibi yanlarında bulundurmaları, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri,

d) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslekî kuruluştan, ihalenin yapıldığı 2017 yılı içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıdaki 4/(b),(c) ve (d) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri, gerekmektedir.

4) Posta ile yapılacak müracaatlarda tekliflerin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine uygun olarak hazırlanması ile ihale gün ve saatine kadar yukarıda belirtilen Komisyon Başkanlığına ulaşması şarttır. Bu saatten sonra ulaşan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır. 

5) Hazine taşınmazlarının satışı KDV’den istisna olup, 5 yıl süreyle Emlak Vergisine de tabi değildir. Satış bedelinin belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde 5.000,00 TL, bu sınırlar dışında ise 1.000,00 TL’yi geçmesi ve talep edilmesi durumunda bedelin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda, en fazla 8 eşit taksit halinde kanunî faizi ile birlikte, alıcının belirteceği tarihler de dikkate alınarak taksitlendirme yapılabilecektir.

6)Ortak girişim olması halinde komisyona 2017 yılı Noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ibraz edilecektir.

7)İhalelere ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri içinde Gümüşhane Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünden ücretsiz olarak görülebilir. Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olup, İhale ilanı www.milliemlak.gov.tr ve www.gumushanedefterdarligi.gov.tr adresinden görülebileceği ilan olunur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.