GYODER İnşaat Sektörüne İvme Kazandırıyor!

GYODER İnşaat Sektörüne İvme Kazandırıyor!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "GYODER olarak, 2017’nin ilk aylarında sektöre ivme kazandıran önemli adımlar attık." dedi.

A+A-

Türkiye ekonomisinin son dönemde büyümesine büyük katkı sağlayan gayrimenkul sektöründe, ‘Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye’ kampanyasının ikinci adımı olan ‘20 yıl vade’ dönemini başlattık. 2016 yılının satış grafiğinde büyük bir etkisi olan ‘Güç Birliği’ kampanyası ile 3 bine yakın konut ve 400 ofis satışı gerçekleştirilmiş ve sektörde toplam 2,6 milyar TL ciro elde edilmişti. Orta gelirlinin konut edinmesinin hedeflendiği, 1 Şubat’ta başlayıp 31 Mart 2017’de sona eren ‘20 yıl vade, düşük faiz’ kampanyası kapsamında ise toplam 3 bin 400 konut, 185 ofis satışı yapıldı ve yaklaşık 3.3 milyar TL’lik ciro elde edildi.

Yürüttüğümüz ikinci ‘Güç Birliği’ kampanyası satışlarının bir önceki kampanyayı geçmesi, sektörümüzdeki işbirliğinin güzel bir yansıması oldu. Yükselen maliyetlerin henüz birçok projeye yansıtılmadığı bir dönemde, bu kampanyadan yararlanıp ev sahibi olan tüketiciler kazançlı çıktı.

Bu çalışmalarla, GYODER olarak sektöre ‘İş Birliği-Güç Birliği’ kavramını getirdik. Bugün sektörde sevilerek kullanılan ‘Güç Birliği’ logomuz, güven ve itibarın sembolü oldu.

Ülkemizin en dinamik sektörlerinden biri olan gayrimenkul sektörüne öncülük eden GYODER olarak; doğru veri ve göstergeler sunmaya ve sağlıklı büyüme için ürün çeşitliliğini, özkaynağı güçlü ortaklıklar kurulması gerektiğini savunmaya devam ettik.

Bazı ülkeler için enerji kaynakları nasıl bir zenginlikse, gayrimenkul sektörü de ülkemiz için stratejik bir zenginliktir. Sektöre, yabancı bireysel ve kurumsal yatırımcının talep ve beklentilerini doğru okuyarak, bu beklentilere uygun farklı projeler üretmemiz gerektiğini her platformda dile getirdik.

Yine bu dönemde, Uludağ Ekonomi Zirvesi, Expo Turkey by Qatar CEO Club gibi toplantılara konuşmacı olarak katıldık ve gayrimenkul sektöründe yapılması gerekenleri ve öngörülerimizi paylaştık.

Gayrimenkulü, ülkemizin önemli bir ihracat kalemi olarak görüyoruz. Bu yaklaşımla, çok sayıda uluslararası fuara katılıyor; sektör temsilcileri ile birlik oluyor ve yan yana bir duruş sergiliyoruz. GYODER olarak Expo Turkey by Qatar’da Türkiye gayrimenkul sektörünü temsil ederek ülkemizin tanıtımına katkıda bulunduk. Yabancıları doğru yönlendirmek amacıyla hazırlanan ve fuarda katılımcılarla paylaştığımız ‘How to buy property in Turkey’ kitapçığının toplamda 18.000 adete ulaşan 4. baskısı ile Türkiye’de yabancıların gayrimenkul sahibi olabilmesinin yollarını gösterdik.

Bize düşen, Türkiye’nin istikrarlı ve güvenilir bir ülke olduğunu anlatmaktır. Gayrimenkulde çeşitlendirmeyi bir an önce hayata geçirmeli,satışta sürdürülebilirlik için talepleri iyi analiz etmeli, hatta bölgelere göre değerlendirme yapmalıyız. Sermaye Piyasasında sektör için yeni bir finansal kaynak olarak Gayrimenkul Sertifikası, Gayrimenkul Yatırım Fonları ve Altyapı GYO’larını daha etkin bir şekilde değerlendirmeli, sektörün ihtiyaç duyduğu yabancı fonların Türkiye’ye gelmesinin yolunu açmalıyız.

Sektörün gelişimi için faaliyetlerini aralıksız sürdüren GYODER’in; siz değerli üyelerimizin katkılarıyla, 2017 yılında da sektöre değer katan çalışmalara imza atacağına yürekten inanıyorum.

Saygılarımla,

Aziz TORUN

GYODER

Yönetim Kurulu Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.