İnciraltı İmar Sorununun Çözümü İçin Yol Haritası Belirlendi

İnciraltı İmar Sorununun Çözümü İçin Yol Haritası Belirlendi

Kentin iki yakasını birbirine bağlayacak İzmir Körfez Geçişi Projesi ve bu kapsamda İnciraltı'ndaki imar sorununun çözümü için izlenecek yol haritası belirlendi.

A+A-

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, kuzeyde Çevre Otoyolu ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nden, güneyde İnciraltı mevkisine uzanan 12,6 kilometrelik İzmir Körfez Geçişi Projesi'nde 2. aşama kesin projelerinin onaylandığını söyledi.

Projenin, 2017 yılının başında projelendirme ve ÇED sürecinin tamamlanmış olacağını ifade eden Kaya, projenin güney aksındaki başlangıç noktası olan İnciraltı'nda yaşanan imar problemi için geçen hafta Ankara'da toplantı yaptıklarını, bu toplantının ardından da Başbakan Binali Yıldırım'ın "İnciraltı'nın imar probleminin çözümü için çalışmalara başlanması" talimatını verdiğini anlattı.

Hem proje hem de İnciraltı'ndaki imar sorununun çözümü için yol haritasının hazırlandığını ve önümüzdeki günlerde ilgili bakanlıklar tarafından kamuoyuyla paylaşılacağını belirten Kaya, turizm ve doğal sit alanı olan İnciraltı bölgesinde, koruma-kullanma dengesi gözetilerek bir imar planı çalışması yapılacağını dile getirdi.

"Bambaşka bir İzmir"

Projenin İzmir ve İzmirlilerin projesi olduğunu ifade eden Kaya,  şöyle devam etti: "İzmir Körfez Geçişi Projesi 2017 yılında başlayacak. Proje gerçekleştikten sonra İzmir bambaşka bir kent olacak. 1 milyar 100 milyon dolarlık dev bir projeden bahsediyoruz. Kentin iki yakasını birleştirip trafik sorununu çözmekle kalmıyoruz, yurt içinde ve yurt dışında kentin simgesi olacak bir proje bu. Projenin hayata geçmesiyle beraber İzmirliler Çiğli'den İnciraltı'na 10 dakika gibi kısa bir sürede seyahat edebilecek."

İnciraltı'nın kentin yeni merkezi olacağını söyleyen Kaya, "İzmir sıkışmış bir noktada gidiyor. İnciraltı'nın planlanması kentin önünü açacak prestij projesi diyebiliriz. İzmir için sözü olan kentin önünü kesmek istemeyen herkesin görüşünü alarak kentin geleceğini çizeceğiz. Amacımız İzmir'e yakışır bir İnciraltı yaratmak." diye konuştu.

Kaya, İnciraltı'ndaki imar planı sürecinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütüleceğini, toprak sahiplerinin de mağdur edilmeyeceğini vurguladı.

“Şehrin moral ve motivasyonu çok yüksek"

İzmirlilerin Başbakan Binali Yıldırım'a çok güvendiğini belirten Kaya  "Şehrin moral ve motivasyonu çok yüksek. Şehir, Başbakanımıza çok inanıyor ve güveniyor. Onun ağzından çıkan her projenin hayata geçeceği konusunda ciddi bir kanaat var. Binali Bey de bunun hakkını veriyor. Tek bir amacımız var o da İzmir'i hak ettigi noktaya taşımak. İzmir'e hizmet için çalışıyoruz." dedi.

Bölgede gayrimenkulu bulunan İzmirlilerin oluşturduğu İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut da uygulanacak projeye destek verdiklerini ifade ederek, "Proje bölgemize değer katacak. Biz toprak sahipleri olarak sonuna kadar hükümete destek veriyoruz." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.