İnşaat Harcamaları Yüzde 12.2 Arttı

İnşaat Harcamaları Yüzde 12.2 Arttı

Türkiye İMSAD'ın (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) ekim ayı sektör raporu sonuçlandı.Rapora göre, inşaat harcamaları yüzde 12,2 arttı.

A+A-

Bu rapora göre, 2016 yılı ikinci çeyrek döneminde inşaat harcamaları yüzde 12,2 arttı, özel sektör inşaat harcamaları ise 32,90 milyar liraya kadar yükseldi. Hükümetin 2017-2019 dönemine ilişkin yeni orta vadeli programında 2016 yılına göre yüzde 30 artırarak 78 milyar TL'ye yükseltildi. Bu artışın da inşaat sektörünü hareketlendireceği öngörülüyor.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA 67 BİN KONUT

Teşvikler ile Doğu ve Güneydoğu'da sanayi ve hizmet binaları da dahil olmak üzere yaklaşık 67 bin konut inşa edilmesi, içme suyu, kanalizasyon, ulaştırma ve sulama projelerinin hayata geçirilmesi hedefleniyor. Bu çalışmaların bölgede istihdam ve refahı artıracağı ve özel sektör inşaat harcamalarındaki olası yavaşlamayı telafi edeceği düşünülüyor.

2 MİLYON KİŞİLİK İSTİHDAM

İnşaat sektöründe istihdam temmuz ayında 2,04 milyon kişi ile haziran ayındaki istihdamın altına indi. İnşaat sektöründe istihdam son iki aydır azalarak toplam istihdam içindeki payı yüzde 7,4 oldu. İstihdam geçen yılki temmuz ayı istihdamının ise üzerinde gerçekleşti.

İnşaat malzemeleri ihracatı ağustos ayında geçen yılın ağustos ayına göre yüzde 2,1 geriledi ve 1 milyon 344 bin dolara indi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.