İnşaat Harcamalarında Vergi İadesi İmkanı Geliyor!

İnşaat Harcamalarında Vergi İadesi İmkanı Geliyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yasal düzenleme taslağında yatırımcılara dönük yapmış oldukları önemli düzenlemelerden bir tanesinin teşvik belgesi kapsamındaki yapılacak inşaat harcamalarında vergi iadesi imkânı olduğunu belirtti..

A+A-

Maliye Bakanı Naci Ağbal, meclis toplantısında mevcut yasal düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Ağbal, yasal düzenleme taslağında yatırımcılara dönük yapmış oldukları önemli düzenlemelerden bir tanesinin teşvik belgesi kapsamındaki yapılacak inşaat harcamalarında vergi iadesi imkânı olduğunu belirtti. 

Ağbal "Normalde teşvik belgeli yatırımlarda yatırımın bir unsuru olarak bir fabrika binasını inşa ettiğiniz zaman inşaat sırasında ödediğiniz katma değer vergisi işletmenin üzerinde bir yük olarak kalıyor. Dolayısıyla, bunu ancak işletme faaliyete geçtikten sonra elde edilecek hasılattan indirme imkânı oluyor ama biz burada getirmiş olduğumuz düzenlemede 2017 yılında yapılacak inşaat yatırım harcamaları için yüklenilen katma değer vergisini iade hakkı getiriyoruz. Böylelikle özellikle yatırımcılarımızın 2017 yılında yapacakları yatırım harcamalarını ne kadar artırırlarsa buna ilişkin yüklendikleri katma değer vergisini de alma imkânı elde ediyorlar." dedi.

KDV istisnası

Ağbal, teşvik belgeli yatırımlarda getirdikleri önemli düzenlemelerden bir tanesinin de yazılım ve gayrimaddi hakların satın alınması ve kiralanması nedeniyle ödenen katma değer vergisinin istisna edildiğini belirtti.

Ağbal, "Hâlihazırda makine teçhizat alımlarında, teşvik belgeli yatırımlarda katma değer vergisi istisnası var ama biz biliyoruz ki birçok yatırımcımız aslında yatırım evresinde gayrimaddi hak da satın alabiliyor veya kiralayabiliyor veya yine birtakım yazılımlar satın alabiliyor. Burada özellikle yatırım maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla da yazılım ve gayrimaddi hak satın alma ve kiralamalarını da katma değer vergisinden müstesna ediyoruz." açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.