İnşaat Sektörü Güven Endeksi Azaldı

İnşaat Sektörü Güven Endeksi Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 1,7 geriledi.

A+A-

Hizmet sektörü güven endeksi, ocak ayında yüzde 6,2, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 1,7, perakende ticaret sektörü güven endeksi de yüzde 0,2 geriledi.

GÜVEN ENDEKSLERİ AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı. Buna göre, geçen yılın aralık ayında 93,3 olan mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi, yüzde 6,2 azalarak ocakta 87,5'e düştü.

TALEP BEKLENTİSİ AZALDI

Hizmet sektörü güven endeksindeki bu azalış, son üç aylık dönemde iş durumunun iyileştiğini, hizmetlere olan talebin arttığını değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talebin artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı.

İNŞAATTA GÜVEN ENDEKSİ GERİLEDİ

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 76,1 iken bu ay yüzde 1,7 azalarak 74,8 değerine gerildi. İnşaat sektörü güven endeksindeki bu azalış, gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısında artış bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı.

İnşaat sektöründe bir önceki aya göre, toplam çalışan sayısı beklentisi yüzde 6,8 azalırken alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi ise yüzde 6 arttı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.