İnşaatçılar Sorunlarını Bakan Özhaseki'ye Anlattı

İnşaatçılar Sorunlarını Bakan Özhaseki'ye Anlattı

Sabah Gazetesi'nin düzenlediği Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı Çevre Şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla gerçekleşti. Kayseri'de gerçekleşen kurultayda inşaat sektörünün temsilcileri, sektörün sorun ve taleplerini bakana a

A+A-

Zirve'ye katılan inşaat patronları Bakan Özhaseki'ye sorunlarını, istek ve önerilerini iletme fırsatı yakaladılar. Zirve Konutder Başkanı Altan Elmas, GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, İnder Başkanı Nazmi Durbakayım, Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ve Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir katılım gösterdi. 

MÜTEAHHİTLER İÇİN SKALA ÇIKARILSIN
Nazmi Durbakayım / İnder Başkanı:

Türkiye'de inşaat müteahhidi sayısına vurgu yapan Nazmi Durbakayım Türkiye'de bu rakamın 250 bin Avrupa'da 7 bin olduğunu açıkladı. Nazmi Durbakayım nitelikli bir skala olmalı. Bakanlık nezdinde bir eleme yapılmalı diye konuştu. 

ANITLAR SÜRECİ HIZLANSIN
Feyzullah Yetgin / GYODER Başkanı:

Yetgin, 5366 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası'nın elden geçirilmesi gerektiğini ve Anıtlar Kurulu sürecinin hızlandırılması gerektiğini açıkladı. 

SEÇİM KAYGISI GÜDÜLMESİN
Süleyman Çetinsaya / ARTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı:

Çetinsaya ''İlçe belediye başkanları bir sonraki seçim dönemini düşünüyor. Kentsel dönüşümle ilgili mutlaka onların da katkıda bulunmaları gerekiyor'' dedi.

REZERV ALANLAR ÜRETİLSİN
Altan Elmas / Konutder Başkanı:

Kentsel dönüşüm ile yeni konutlar üreterek herkesin ev sahibi olmasını sağlamak adına Altan Elmas bir öneride bulundu. Elmas, ''Dönüşüm yapılacak yerlerde 2 katı rezerv alanlar verilsin. Orta/üst gelir grubuna konut üretmek gerekiyor. Onların da alım gücü belli. Rezerv alanlarda orta gelirlilere konut üretilebilir'' dedi. 

BELEDİYELER DESTEK BÜTÜN VERSİN
Hamit Demir / Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı:

Kentsel dönüşüm kapsamında yeni konut üretimi yapan Hamit Demir ''1.5 yıldır Kağıthane'de dönüşüm yapmaya çalışıyorum. Bugüne kadar yüzde 63'ün üzerine çıkamadım. Hak sahiplerine ulaşmak için Avusturya'ya kadar gittim. İl ve ilçe belediye başkanlarının destek olması lazım'' dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.